Tidningen Sports Illustrated har ända sedan 1960-talet årligen publicerat ett magasin med bilder på kvinnor i baddräkter och bikinis. Modellerna i Sports Illustrated Swimsuit brukar vara trådsmala och inoljade och inte sällan är baddräkten minimal.

Tidningen har under många år kritiserats för att objektifiera kvinnor. Men nu börjar tidningen rucka på normerna – och inkluderar även så kallade kurviga modeller.

”Overkligt ögonblick”

I år är 23-åriga Hunter McGrady modellen alla talar om. Under plåtningen bar hon ingenting annat än en färgglad baddräkt som under tolv timmar målades direkt på hennes kropp.

På sin Instagramsida har Hunter McGrady lagt upp flera av bilderna som togs för tidningen.

”Det här är ett overkligt ögonblick för mig”, skriver hon till en av bilderna.

Hunter McGrady har ett tydligt budskap som hon vill nå med i sina bilder – att skönhet inte är en siffra eller en storlek utan att alla former är vackra.

”Till alla kvinnor som någon gång känt er osäkra på grund av valkar, bristningar, celluliter eller akne eller känt att du inte höll måttet för att du inte fanns representerad i magasin  – det här är för er! Ni är vackra. Ni är starka. Ni är mäktiga och vi måste lyfta upp varandra och inspirera varandra”, skriver hon på Instagram.

Mobbades som barn

Det budskapet förmedlar hon också i en intervju som tidningen gjort.

– Mitt mål är att förmedla till kvinnor att det går att älska sin kropp oavsett storlek och att alla storlekar är sexiga och vackra. Skönhet är inte en storlek och jag är verkligen glad att branschen accepterar en mångfald av kroppar, säger hon till Sports Illustrated.

I tidningen berättar hon också att hon blev mobbad som barn. Andra barn kallade henne fet och sa att hon aldrig skulle lyckas nå sin dröm om att bli modell. Därför är det här en extra stor händelse för henne.

– Jag förstod inte bara vad det skulle betyda för mig, det vill säga en enorm framgång för min karriär och en drömt som går i uppfyllelse, utan också vad det skulle komma att betyda för andra kvinnor när de ser numret, säger hon till tidningen Glamour.

Av Minna Wallén-Widung, publicerades ursprungligen på Hemmets.se

Läs mer: 

Äntligen finns mode för alla storlekar

Lindex skrotar plus size och breddar normalstorlekarna

Nya modellagenturen utmanar skönhetsidealen

Kändisarna tar ställning – poserar oretuscherade

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: