Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Kvinnan visar upp sitt smarta knep med tjocktröjan – får alla att häpna

07 jul, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografINSTAGRAM
Ibland är det enklaste det snyggaste. Kolla bara in kvinnans smarta stylingknep med tjocktröjan! Wow, säger vi bara.
Annons
Se 5 tecken på att du behöver en ny behåBrand logo
Se 5 tecken på att du behöver en ny behå

Ibland är det lätt att bara göra som man alltid gjort. Att fastna i gamla hjulspår. Därför är det extra roligt när sociala medier bjuder på ny information, information man aldrig tidigare tänkt på. Ofta gällande vardagliga saker. Som vanliga outfits, exempelvis.

Just sådan information, i form av ett knep, dök vi på här i veckan. Via en konto på Instagram, kallat Merrick’s Art, delade en kvinna vid namn Merrick av sig av ett genialt stylingknep. Hon visade, i ett klipp, på ett oerhört enkelt och pedagogiskt vis, hur man kan knyta en tröja över axlarna på ett HELT annat sätt än vi är vana vid.

Annons

Så knyter du tröjan över axlarna

I klippet ser vi Merrick, iförd en vit skjorta och en par grå byxor. Hon berättar om trenden som är perfekt för svala sommarkvällar: att bära en tröja över axlarna. Snyggt, stilfullt och klassiskt. Men hur bär man sig åt för att tröjan inte ska falla av, eller att knuten inte ska bli för stor och bulkig? Merrick illustrerar det hela genom att själv ta en randig tröja och lägga den över sina axlar.

Merrick visar först en stor knut och sedan ingen knytning alls. Inget av dessa sätt är bra. Knuten är för stor eller så faller tröjan av. Sedan kommer hon till det geniala. Hon tar tröjärmarna och för dem samman. Sedan rullar hon den ena ärmen över den andra, som när man för ihop ett par sockor. På nolltid har hon skapat en perfekt funktion – som håller tröjan på plats.

Det smarta knepet får både oss, och hennes följare, att häpna. Och i kommentarsfältet regnar nu hyllningarna in.

– Det här är så smart, menar en följare.

– Det här gjorde jag faktiskt redan på 1980-talet, noterar en annan.

Just det här tricket är perfekt nu i sommar, under kyliga kvällar då den stickade tröjan åker på för lite gos och värme.

Annons