Lars-Wallin2

Artipelag-aktuella modeskaparen Lars Wallin efterlyser en större medvetenhet i modebranschen och vill att modeskapare tänker på hållbarhetsfrågan på samma sätt som livsmedelsproducenter.

– Vi måste sluta med denna masskonsumtion som i en rasande fart förbrukar jordens resurser, och satsa på färre inköp av högre kvalité och längre hållbarhet. Livsmedelsindustrin har nått stor framgång i att lyfta fram vikten av ekologisk konsumtion, här kan modebranschen ta efter, säger Lars Wallin i ett pressmeddelande från The Perfect World Foundation, där modeskaparen är engagerad. 

Lars Wallin brinner för frågor som rör jordens natur och djurliv, vilket har fått honom att syna sin egen bransch. Han anser att modebranschen har en del att arbeta med, men tycker samtidigt att en del av ansvaret ligger hos konsumenterna. Det vill säga att konsumenterna köper kläder av god kvalitet som är framställda av ekologiska material och att plaggen tillverkas under humana förhållanden.

– Vi måste alla bli medvetna om bieffekterna av våra inköp, inte bara när det gäller matvaror utan även när det gäller mode.

Foto: Bo Brinkenfalk

Läs även

10 inspirerande kvinnor i modebranschen som visar att ålder bara är en siffra

Kom på Feminas event i Helsingborg och Göteborg – läs mer här!

Mest läst