Lill Lindfors

0:55

Efter reklamen: Mode genom tiderna: 1950-2000

(0:55)

Lill Lindfors, en folkkär artist där hennes artisteri är genomlyst av sångglädje och musikalitet. Med sin värme, humor och generositet har hon skapat en unik publikkontakt. Vi har inte bara sett henne på scenen som artist utan också på hennes tv-shower som har fått Montreux-rosor, ett känt tv-pris, hon har producerat flera shower för sig själv, skrivit barnböcker, medverkat i revyer, musikaler, filmer och teaterpjäser med mera med mera. Hon har prytt många väggar med sina guldskivor och år 1998 blev hon utnämnd till svensk UNICEF-ambassadör och har ett brinnande engagemang för utsatta barn och flickors utbildning i världen. Lill Lindfors är en mångfacetterad artist som inspirerar oss med sitt sätt att vara och klä sig.

1. Den där denimdressen

Wow! Här är Lill inför premiären av sin show på Gröna Lund i Stockholm i april 1980. Snygg byxdress i denim från topp till tå – något som trendar lika mycket idag som då.

Lill Lindfors i byxdress i denim jeans
Foto: TT

Femina lyfter 8 kvinnliga svenska modeskapare som inspirerar

2. Volanger

En drömmig volangblus som passar alla tillfällen. Här är en bild på Lill år 1965, även det året hon gjorde West side story.

Lill Lindfors i en vit blus med volanger
Foto: TT

3. Rutigt och rött

Här är Lill Lindfors med i ett modereportage som modell på 60-talet. Kombinationen med en svart och vitt dräktjacka med de röda detaljerna gör hon ser smashing ut!

Lill Lindfors i rutig överdel med röda läderhanskar
Foto: TT

4. Stråhatt och linne

En otrolig sommardag med en härlig look. Hennes beige linnelook är en evig klassiker, funkar alltid lika bra på sommaren. Till detta bär hon en stråhatt – perfekt detalj för det lilla extra, men även ett bra sätt att skydda sig från solen på härliga sommardagar.

Snygg stråhatt med beiga byxor och en tunika i materialet linne
Foto: TT

Stilsäkra smycken som vi önskar oss av påskharen – 15 presenttips!

5. De rätta detaljerna

En inspirerande kvinna i en inspirerande look – så snyggt! Att matcha svart med svart kan vara otroligt snyggt, men genom att matcha med en chic hatt och en söt brosch så tar hon denna look till nya höjder. Pluspoäng för den stiliga pagen. Det är detaljerna som gör det.

Lill Lindfors i svart klänning matchat med en snygg svart hatt
Foto: TT

6. Snygg i rött

Är det någon färg som passar Lill så är det väl ändå rött. En chic klänning matchat med ett rött hårband som pricken över i:et.

Röd klänning med ett rött hårband och svarta skor med karrétå
Foto: TT

7. Veckad kjol

Lill bär alltid stilsäkra kläder, här är en underbar bild på Lill i en randig blus matchat med en veckad maxikjol under 60-talet. Den veckade midikjolen ser vi än idag i sommarens mode.

Lill Lindfors i snygg randig blus med en veckad kjol
Foto: TT

20 våriga klänningar och toppar med puffärm

8. Elegant klänning

Så otroligt vacker i sin eleganta klänning under inspelningen av tv-programmet Show à la Lill 1967.

Lill Lindfors i elegant klänning med glitterdetaljer i midjan
Foto: TT

9. Troschocken

Är det något vi inte glömmer så är det direktsändingen i Melodifestivalen 1985, när Lill Lindfors var programledare och tappar kjolen i direktsändning. En show utan dess like som faktiskt var helt planerad! Helt plötsligt vek hon ut sin blus till en lång snygg vit klänning och alla jublade. Fashion moment!

Lill Lindfors under melodifestivalen i vit klänning
Foto: TT

10. Blommigt

Vilka sommarkänslor man får när man ser denna vackra och glada bild på Lill. Här står hon på scen på Allsång på Skansen 2006 med den vackraste röda sommarklänningen i blommigt mönster. En sådan klänning borde vi alla investera till sommaren!

Lill Lindfors i en röd blommig klänning på allsång på skansen
Foto: TT