Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Femina utser månadens stilikon: Lill Lindfors

31 mar, 2021 
Lill Lindfors
Uppdatera din stil med hjälp av den snyggaste kvinnan vi vet: Lill Lindfors. Femina har valt ut 10 stycken inspirerande bilder av Lill Lindfors.
Annons
Mode genom tiderna: 1950-2000Brand logo
Mode genom tiderna: 1950-2000

Lill Lindfors, en folkkär artist där hennes artisteri är genomlyst av sångglädje och musikalitet. Med sin värme, humor och generositet har hon skapat en unik publikkontakt. Vi har inte bara sett henne på scenen som artist utan också på hennes tv-shower som har fått Montreux-rosor, ett känt tv-pris, hon har producerat flera shower för sig själv, skrivit barnböcker, medverkat i revyer, musikaler, filmer och teaterpjäser med mera med mera. Hon har prytt många väggar med sina guldskivor och år 1998 blev hon utnämnd till svensk UNICEF-ambassadör och har ett brinnande engagemang för utsatta barn och flickors utbildning i världen. Lill Lindfors är en mångfacetterad artist som inspirerar oss med sitt sätt att vara och klä sig.

Annons

1. Den där denimdressen

Wow! Här är Lill inför premiären av sin show på Gröna Lund i Stockholm i april 1980. Snygg byxdress i denim från topp till tå – något som trendar lika mycket idag som då.

2. Volanger

En drömmig volangblus som passar alla tillfällen. Här är en bild på Lill år 1965, även det året hon gjorde West side story.

Lill Lindfors i en vit blus med volanger

3. Rutigt och rött

Här är Lill Lindfors med i ett modereportage som modell på 60-talet. Kombinationen med en svart och vitt dräktjacka med de röda detaljerna gör hon ser smashing ut!

Annons
Lill Lindfors i rutig överdel med röda läderhanskar

4. Stråhatt och linne

En otrolig sommardag med en härlig look. Hennes beige linnelook är en evig klassiker, funkar alltid lika bra på sommaren. Till detta bär hon en stråhatt – perfekt detalj för det lilla extra, men även ett bra sätt att skydda sig från solen på härliga sommardagar.

Annons

5. De rätta detaljerna

En inspirerande kvinna i en inspirerande look – så snyggt! Att matcha svart med svart kan vara otroligt snyggt, men genom att matcha med en chic hatt och en söt brosch så tar hon denna look till nya höjder. Pluspoäng för den stiliga pagen. Det är detaljerna som gör det.

Lill Lindfors i svart klänning matchat med en snygg svart hatt

6. Snygg i rött

Är det någon färg som passar Lill så är det väl ändå rött. En chic klänning matchat med ett rött hårband som pricken över i:et.

Röd klänning med ett rött hårband och svarta skor med karrétå

7. Veckad kjol

Lill bär alltid stilsäkra kläder, här är en underbar bild på Lill i en randig blus matchat med en veckad maxikjol under 60-talet. Den veckade midikjolen ser vi än idag i sommarens mode.

Annons

8. Elegant klänning

Så otroligt vacker i sin eleganta klänning under inspelningen av tv-programmet Show à la Lill 1967.

Lill Lindfors i elegant klänning med glitterdetaljer i midjan

9. Troschocken

Är det något vi inte glömmer så är det direktsändingen i Melodifestivalen 1985, när Lill Lindfors var programledare och tappar kjolen i direktsändning. En show utan dess like som faktiskt var helt planerad! Helt plötsligt vek hon ut sin blus till en lång snygg vit klänning och alla jublade. Fashion moment!

Annons
Lill Lindfors under melodifestivalen i vit klänning

10. Blommigt

Vilka sommarkänslor man får när man ser denna vackra och glada bild på Lill. Här står hon på scen på Allsång på Skansen 2006 med den vackraste röda sommarklänningen i blommigt mönster. En sådan klänning borde vi alla investera till sommaren!

Lill Lindfors i en röd blommig klänning på allsång på skansen
Annons