Linnea Henriksson

Sångerskan och låtskrivaren Linnea Henriksson debuterade 1995 i tv-programmet Småstjärnorna. Sedan dess har hon varit med i Idol, turnerat med Gyllene Tider och gjort ett folkligt avtryck genom sin medverkan i Så mycket bättre. I kväll röstades hon fram till Årets look på ELLE-galan 2019!

Motivering Årets look 2019:

Färg, form och mix! En folkkär artist med underbar känsla för stil som inte räds att ta ut svängarna och testa nya färgstarka grepp i kläder, hår och makeup – vare sig av eller på scenen. Vinnare av Årets look i samarbete med L’Orèal Paris är Linnea Henriksson.

Grattis! Hur känns det?

– Jättekul! För mig handlar det om så mycket mer än vad man har på sig. Det handlar om vem man är som person och hur man uttrycker sig. Så att få det priset känns skitfint.

Varför tror du att just du har vunnit?

– Jag hoppas att det är för att jag är väldigt mycket ”jag”. I mitt jobb så är det lätt att klä ut sig till någon annan än den man är och jag har aldrig varit så bra på det. I år om något, så känner jag att jag skiter i det och är mig själv, så får det bära eller brista. Och det kanske uppfattas som ärligt?

Hur modeintresserad är du? 

– Jag tycker att det är spännande med mode. Men jag har inte den kroppen som gör att jag kan följa de senaste trenderna. Jag kan inte ta på mig AW19 nu, för de finns inte i min storlek.  Ändå representerar min kropp jättemånga i Sverige och i världen. Jag har liksom ingen konstig kropp. Men helt fel kropp för de grejerna vilket gör att jag inte blir så intresserad av att vara först. Däremot är det jätteviktigt för mig att känna att jag lyfter upp min kropp på bästa sätt.

Vad vill du ser mer av i modebranschen 2019?

– Jag hoppas på mer former. Att man ska kunna känna sig snygg oavsett vad ens kropp har för former. För i dag är vi jäkligt begränsade.

Hur tänker du kring mode och hållbarhet?

– Jag tycker att det är kul att det är fler som pratar om det. Överlag tror jag att vi har blivit mer miljömedvetna. Min mamma hade en second hand-butik för barn när jag var liten och jag har aldrig varit så välklädd som jag var då. Men då var second hand synonymt med att man inte hade det så bra ställt. I dag har second hand ett helt annat värde och det tycker jag är häftigt! Jag skulle säga att 85 procent av min garderob består av second hand och sen syr jag upp en del kläder för då vet jag att de sitter bra och håller länge.

Vem är din stilförebild/största stilinspiration?

– Jag älskar Pinterest för där kan jag frossa i fina bilder. Just nu tittar jag mycket på Florence Welch, som är en fantastisk sångerska. Hon har en graciös stil. Jag älskar också Mick och Bianca Jagger och många andra ikoner från 70-talet.

Har du något tips som enkelt höjer looken?

– Det första jag tänker på och som jag själv bankar in i min egen hjärna är att ingen känner sin kropp bättre än en själv. Så skit i trenderna och ta på dig det du tycker är snyggt. Sen tänker jag på att man lätt kan förändra sina kläder, till exempel kan man vika upp kanten på en t-shirt som känns trist eller knyta ihop den i midjan. Det är ett enkelt sätt att ändra formen på sin look. Sen tycker jag att man kan kombinera plagg som man inte vanligtvis kombinerar. Våga lite mer helt enkelt!

Läs mer:

Carin Rodebjer blev Årets designer på ELLE-galan 2019

Selam Fessahaye vann Årets blickfång på Elle-galan 2019

Elsa Billgren blev Årets influencer på Elle-galan 2019

Mest läst