Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Lyxfällan-Magdalena om det bästa modeköpet hon gjort – och köpet hon ångrar

26 feb, 2024 
Magdalena Kowalczyk kläder och smink

Till vardags hjälper hon privatpersoner med deras ekonomi men vad är egentligen det sämsta köpet hon själv gjort? Och det bästa? Femina har pratat med tv-profilen Magdalena Kowalczyk om mode, skönhet och om kärleken till träningen.


Annons
Ekonomitips från "Lyxfällans" experterBrand logo
Ekonomitips från "Lyxfällans" experter

Magdalena Kowalczyk gjorde entré i tv-rutan redan 2012 som Athena i TV4:s program Gladiatorerna. Nu, tolv år senare, ser vi henne som programledare i TV3:s succéprogram Lyxfällan. Som utbildad civilekonom och som tidigare VM-guldmedaljör i thaiboxning beskriver hon sig själv som en tidigare slagskämpe som i dag är ute på ett personligt korståg för att vaccinera svenska folket från att behöva sova dåligt om natten över dålig privatekonomi.

Thaiboxning och träning är en stor del av hennes liv och trots att hon i dag inte längre tävlar i sporten så är hon en glad elitmotionär som tränar fem till sex gånger i veckan och ser det som en social aktivitet.

– Det är lika naturligt för mig och mina gladiator-kompisar att ses på ett gym och träna och prata, som det är för andra människor att gå och fika. Så mitt sociala liv och min fys går ihop lite, säger hon.

Annons

Tiden från Gladiatorerna lever vidare i form av relationer och fysiska problem.

– Jag har vissa skador som lever kvar men jag har också en gudson och vänner för livet.

När hon inte tränar eller är framför tv-kameran så föreläser hon om ekonomi – ett jobb hon är stolt över då hon märker att det gör skillnad i folks vardag.

Hur mår du i livet?

Men tack för frågan! Jag mår ganska förträffligt faktiskt. Det är ett privilegium att få göra något som jag inte bara tycker är roligt och får betalt för, utan något som gör världen lite bättre. Att hjälpa människor med deras ekonomi och att förhindra att folk hamnar i problem, det är toppen!

Modestilen privat och på jobbet

I Lyxfällan är vi vana att se henne i business-mode där kostymen gärna får ta plats.

– Jag är inte så flickig eller tjejig. En gång försökte en stylist sätta på mig en blommig blus, och då fick jag lite panik. Det är helt otänkbart för mig.

Annons

Magdalena gillar det monokroma och när vi pratas vid har hon marinblåa kostymbyxor med pressveck och en kritstrecksrandig kavaj – en stil hon gärna toppar med stora statement-smycken. Några favoritdesigners är ByJolima och det danska smyckesvarumärket Sif Jakobs.

– Jag gillar chunky-ringar och så, jag kör lite färre men värre, säger hon.

När det kommer till ”jobbmode” så är en svart gammal kostym från Sand ett safe-card. Men privat hemma, utanför jobbet, hänger hon gärna upp den.

– Privat går jag ganska mycket i jeans eller träningstights.

Vad är det bästa modeköpet du gjort?

– Till den kalla vintern skaffade jag en fodrad pilotjacka från Jofama. Den har verkligen kommit väl till pass för det blev ju så otroligt kallt och är så deppigt att leva i Sverige. Skönt att slippa dunjackan som man ser ut som en boll i. Så varma ytterplagg som är stylish är svaret på den frågan, säger hon och fortsätter:

Annons

– Sen generellt köper jag hellre bättre basplagg och växlar mellan dem och varierar med toppar och smycken. Jag följer inte trender eller köper nytt till varje säsong, det gör jag inte.

Vad är det sämsta modeköpet du gjort?

– En dyr vit kappa från ett danskt märke. Vem köper en vit strukturerad designkappa? Helt idiotiskt, den blir skitig på nolltid och har extremt få användningsområden.

Har du något favoritmodevarumärke?

– Generellt kan jag inte bära så mycket svenskt. Jag har mycket höft och stora lår och smalare midja. Så jag bär inte så mycket svensk design. Men MQ-grejerna brukar sitta bra på mig!

Finns det något du aldrig skulle sätta på dig?

– Jag skulle aldrig sätta på mig blommigt. Eller en kort kjol med volang.

Magdalena lyxfällan kristallen 2021
Magdalena på kristallen 2021.

TV-inspelningen resulterade i en ny skönhetsrutin

För 1,5 år sedan var Magdalena på en öde ö i Panama och spelade in tv-programmet The Island tillsammans med andra svenska kändisar. När hon kom hem därifrån startade en ny skönhetsrutin som hon sedan dess har hållit kvar vid.

Annons

– Jag blev loppbiten så in i helvete och kom hem och såg ut som en levande råbiff över hela kroppen. Jag var så rädd att få ärr överallt.

Hon fick hjälp i form av en kur med allt från serum till återfuktningkräm och syror från märket Filorga, något hon fortsatt med sedan dess.

Favoritprodukterna i badrumsskåpet, förutom Filorga-serien, är en deodorant från Biotherm, en mascara från Bobbi Brown och det klassiska läppglanset Lip Perfector från Clarins.

– Sen använder jag klassikern som är återhämtningens mamma. Elizabeth Ardens Eight Hour. Den fungerar till allt. Armbågar, naglar, sår, läppar.

Vad är det bästa du lagt pengar på i beautyväg?

– Att unna mig en ansiktsbehandling. Att låta någon massera in serum och fukt i ansiktet. Det är dyrt, men jag håller igen pengar på annat och investerar i den trivseln i stället.

Magdalena Kowalczyks bästa tips – så boostar du din ekonomiBrand logo
Magdalena Kowalczyks bästa tips – så boostar du din ekonomi
Annons