Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Lyxigt, lekfullt och stiligt mode – här är färgkombinationerna vi älskar

27 mar, 2024 
fina färgkombinationer
Vilka färger ser lyxiga ut tillsammans och finns det någon färgkombination som är otippad men superfin? Här guidar vi dig!
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

Begreppet Color blocking har varit en stor snackis i modevärlden under några år och det betyder, precis som det låter, att matcha två eller fler färger i din outfit. Det går att göra både genom enfärgade och olika plagg eller plagg som redan har flera färger i sig.

Att leka med olika färger är ett roligt sätt att få en mer personlig stil där olika färger får stå i fokus. Perfekt när vår och sommar står för dörren!

Färger som passar bra tillsammans

Egentligen finns det inga regler när det gäller färgkombinationer. Tycker du att det är snyggt så är det snyggt – och då är det rätt! Men det finns några kombinationer som vi sett på såväl catwalken som hos våra kungligheter. Nedan tipsar vi om några favorit-kombos!

Annons

Rosa och röd

Prinsessan Diana har satt kombinationen rosa och rött på kartan med sin ikoniska look. Guldiga detaljer i form av knappar och smycken ramar in outfiten på ett exklusivt och elegant sätt.

prinsessan diana i rosa och röd outfit
Ikoniska prinsessan Diana i en klassisk look – rosa och rött!David Levenson/REX

Grön och pastellrosa

Färger som sprider glädje! En ärtgrön kulör går att matcha med det mesta. Färgen passar till såväl rött, orange, blått och som i detta fall – pastellrosa!

färgkombination grön och rosa
Balmains catwalk i Paris under modeveckan då vår- och sommarkollektionen visades upp.CAMERA PRESS

Svart och vitt

Lyxigt värre! Den inte så otippade, men däremot klassiska, färgkombinationen är svart och vitt. Det går alltid hem och ger en klassisk och lyxig look. Lägg på svarta eller vita accessoarer för en enhetlig outfit som känns både genomtänkt och exklusiv.

Annons
färgkombination svart och vit
Kvinnligt och lyxigt på catwalken under Carolina Herreras modevisning.Pixelformula/SIPA

Brun och burgundy

Kommer det här bli höstens trendigaste färgkombination? Burgundy skriker elegans och den bruna nyansen är både tidlös och klassisk. Tillsammans blir det en perfekt match som känns exklusiv och vacker!

färgkombination brun och burgundy
Den perfekta höst-looken! Brunt och Burgundy på Ferragamos modevisning för hösten 2024.Ik Aldama

Orange och blå

Sportigt och fräscht! En orange nyans går, precis som ärtgrön, att matcha med det mesta. Kombinera med en klarblå färg för en färgklick som känns sportig och modern!

Annons
färgkombination orange och blå
Ett helt set med matchande skor i färgkombinationen blå och orange från Az Factorys modevisning för vår och sommar 2024.Ik Aldama

Röd och beige

Tre nyanser av beige! Bryt av den jordnära tonen men en klarröd nyans för att få fram en färgkombination som känns rätt, lyxig och snygg!

färgkombination brun och röd
Stiligt värre på Tory Burch's catwalk!CAMERA PRESS

Lavendel och grön

Att matcha en ljus nyans av lila med grönt känns både genomtänkt och lite lekfull. Färgkombinationen är supersnygg och fungerar såväl på vintern som vår, sommar och höst.

Annons
färgkombination lila och grön
Annakiki visade upp en fantastisk matchande outfit där lavendel, lila och grönt får ta plats på catwalken.RINALDO VERONELLI / MEGA
Farah Abadis bästa mode-och skönhetstipsBrand logo
Farah Abadis bästa mode-och skönhetstips
Annons