Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Madonna var Met-galans gotiska drottning – se bilderna här!

08 maj, 2018 
AvIda Gustafsson
Madonna gjorde en minst sagt dramatisk entré på årets Metgala.
Annons

Världsartisten tolkade årets tema ”Heavenly Bodies: Fashion and The Catholic Imagination” genom att fokusera den mest kristna symbolen av dem alla – korset.

Hon skred in på galan som en drottning i en svart gotisk outfit från Jean Paul Gaultier, en sidenkjol med mycket vidd och en svart body med utskuret kors över bröstet och en svart nätslöja. Runt halsen bar hon flera rader av böneband och guldhalsband med kors. Looken krönte hon bokstavligen med en guld- och diamanttiara som var beströdd av flera kors.

Annons

Madonna uppträdde även under galan, då hade hon bytt till en vit klänning som först hon dolde under en vinröd munkkåpa och uppträdde med hitlåten Like a Prayer och en egen version av Hallelujah, se delar av framträdandet här hos Vogue.

Madonna använder sig gärna av religiösa teman är inget nytt i Madonnas karriär. Hon gjorde succé med låten och videon Like a Prayer 1989, som bland annat innehåller en scen där kors står i brand. En video som dock inte föll i så god jord på annat håll, Vatikanen och andra religiösa grupper menade att den hädade kristendomen.

FOTO: Stella Pictures, IBL

Annons