Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Mamma och dotter klär sig likadant – fina budskapet

07 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, Instagram.
Det finns ingen åldersgräns för att klä sig i det man tycker är snyggt och fint.
Det slår 27-åriga India Batson och hennes 61-åriga mamma fast när de klär sig i likadana outfits – och visar att snygga kläder passar alla åldrar.
”Oavsett din ålder: Klä dig för dig”, skriver India till videon.
Annons
5 ikoniska stilögonblick med Marilyn MonroeBrand logo
5 ikoniska stilögonblick med Marilyn Monroe

Det finns inget som ska behöva hindra dig från att klä dig precis som du vill – vare sig ålder eller kroppsform spelar egentligen någon roll när det kommer till mode. Men i dagens samhälle är det lätt att känna att man ska anpassa sig till normer, och kanske inte klä sig på ett visst sätt beroende på hur man ser ut eller vilket år man är född.

Att mode inte har någon åldersgräns går nu sociala medier-profilen India Batson, 27, och hennes 61-åriga mamma nu ut och protesterar i ett hyllat videoklipp. I ett inlägg på Instagram, som har gillats över 10 000 gånger, visar mor och dotter att vackra kläder är vackra oavsett hur gammal den som bär dem är.

I videoklippet står India och hennes mamma först klädda i vita morgonrockar, och har respektive ålder ovanför huvudet. Sedan tar de av morgonrockarna och visar att de bär varsin vacker svart långklänning undertill – som redo för galakväll.

Annons

”Oavsett din ålder: Klä dig för dig”, skriver India till klippet.

Hyllas för fina budskapet

Mamma och dotter har inte identiska outfits, men liknande. Medan India valt en klänning med spaghettiband har hennes mamma en kort ärm.

I texten till inlägget utvecklar de också sitt resonemang.

”Oavsett om du är 27 eller 61! Om du är över 60 och vill ha på dig prickigt och en förförisk svart klänning så GÖR DET. Om du är i tjugoårsåldern och vill ha på dig kavaj och klackar i skolan, HA DET”, skriver India på Instagram.

Bland kommentarerna är det många som hyllar dem för videon.

”Du är underbar och din mamma är riktigt inspirerande”, skriver en person.

”Mamma Batsons klänning får mig att tänka på prinsessan Diana och jag älskar det”, hyllar en annan.

Annons