Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Maria Westerlind gör en höstkollektion med MQ — spana in våra favoriter här!

19 aug, 2019 
AvIda Gustafsson
Klädkedjan MQ har inlett ett långsiktigt samarbete med designern Maria Westerlind. Årets höstkollektion är den första av en rad planerade kollektioner som kommer att finnas exklusivt på MQ. Här har vi valt ut våra favoriter!
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Maria Westerlind, som är tredje generationens designer, designar till vardags under det egna varumärket Maria Westerlind och har gjort sig känd för sina feminina klänningar i färgstarka mönster.

Annons

— Feminint för mig är klassiskt och stilrent med en edge, att man vågar sticka ut från mängden med färger och mönster. Man ska kunna klä upp sig, men inte klä ut sig, brukar jag säga. Mina kläder kan lika gärna användas på fest som till vardags. Men jag brinner fortfarande starkast för klänningarna och kjolarna, det är stommen även i den här kollektionen, säger Maria Westerlind, designer.

Kollektionen som hon gjort för MQ har fått namnet Masterpiece och vänder sig till den väldressade kvinnan såväl som den unga vuxna kvinnan som vill ha bra basplagg, men som ändå har det lilla extra. Bland signaturplaggen i Masterpiece ser vi feminina klänningar, tyllkjolar och sweatshirts med lekfulla detaljer.

— Vi är väldigt glada för att Maria Westerlind nu exklusivt kommer att finnas hos oss. Det är ett märke som tilltalar den välklädda, stilmedvetna och dressade kvinnan. Maria Westerlind står för kvalitet och utmanar starkt med färger och mönster som sticker ut med en lekfull touch, ”more is more”, säger Daniel Ivarsson, designchef på MQ i pressmeddelandet.

Annons

Djurmönstrad skjortklänning i viskos med ett avtagbart knytband i halsen, 1799 kronor.

Discoglittrande kjol, 1299 kronor.

Annons

Guldgult linne i silkeslen sammet, 499 kronor, finns även i svart.

Annons