Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Marimekko gör kollektion i samarbete med Uniqlo

15 jan, 2018 
AvIda Gustafsson
Marimekkos samarbete med Uniqlo
Finska Marimekko gör en kollektion i samarbete med japanska giganten på budgetmode – Uniqlo.
Annons

Marimekkos kollektion för Uniqlo ska spegla de båda företagens ambition att berika vardagen, och klädkollektionen består av toppar, klänningar, byxor, sneakers och väskor i färgstarka och djärva prints.

Inspirationen har hämtats från naturen den urbana livsstilen, för att markera samarbetet har också ett helt nytt Marimekko-mönster tagits fram av Marimekkos välrenommerade mönsterkonstruktör Maija Louekari. Plaggen är sydda i enlighet med Uniqlos koncept Life Wear som innebär att det är högkvalitativa kläder som passar till vardagen och de flesta plånböcker.

Annons

Kollektionen kommer säljas under en begränsad period i Uniqlos butiker i Europa, Australien, Kanada, USA, Asien och Ryssland.

– Uniqlo är känt världen över för sina väldesignade basplagg som är gjorda för alla. Specialkollektionen från Marimekko och Uniqlos varumärkessamarbete tillåter oss att känna glädje över djärva uttryck i print och färg med kunder över hela världen. Vi är glada över detta samarbete och vi kan inte bärga oss att se hur människor bär delarna i kollektionen för att spegla sin egen stil och personlighet, säger Tiina Alahuta-Kasko, vd för Marimekko.

Spana in kollektionen här!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Annons

Hela kollektionen kommer kosta mellan 14€ och 24,0 €, spana in alla plagg på uniqlo.com

Foto: Marimekko/Uniqlo

Annons