Marimekkos samarbete med Uniqlo

Marimekkos kollektion för Uniqlo ska spegla de båda företagens ambition att berika vardagen, och klädkollektionen består av toppar, klänningar, byxor, sneakers och väskor i färgstarka och djärva prints.

Läs även: Uniqlo kommer till Sverige – här öppnar första butiken!

Inspirationen har hämtats från naturen den urbana livsstilen, för att markera samarbetet har också ett helt nytt Marimekko-mönster tagits fram av Marimekkos välrenommerade mönsterkonstruktör Maija Louekari. Plaggen är sydda i enlighet med Uniqlos koncept Life Wear som innebär att det är högkvalitativa kläder som passar till vardagen och de flesta plånböcker.

Kollektionen kommer säljas under en begränsad period i Uniqlos butiker i Europa, Australien, Kanada, USA, Asien och Ryssland.

– Uniqlo är känt världen över för sina väldesignade basplagg som är gjorda för alla. Specialkollektionen från Marimekko och Uniqlos varumärkessamarbete tillåter oss att känna glädje över djärva uttryck i print och färg med kunder över hela världen. Vi är glada över detta samarbete och vi kan inte bärga oss att se hur människor bär delarna i kollektionen för att spegla sin egen stil och personlighet, säger Tiina Alahuta-Kasko, vd för Marimekko.

Läs även Ny ekokedja har öppnat i Sverige – första butiken utanför Finland

Spana in kollektionen här!

 

Hela kollektionen kommer kosta mellan 14€ och 24,0 €, spana in alla plagg på uniqlo.com.

Läs även Mjuka material ger Rodebjers SS18-kollektion en avslappnat dressad stil

Foto: Marimekko/Uniqlo

Utvald läsning

Femina