Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Metgalan genom tiderna – här är looksen vi minns

17 mar, 2020 
AvEmma Blomberg
Met-galan har bjudit på en hel del storslagna outfits på röda mattan. Här har vi samlat några av de mest minnesvärda genom tiderna.
Annons

Met-galan har gått av stapeln sedan 1948, men i år den 4 maj då det var tänkt att 2020 års upplaga skulle äga rum, ställs den in. Orsaken är coronaviruset. Huruvida galan skjuts upp till ett senare tillfälle eller ställs in helt och hållet är ännu inte officiellt.

Genom åren har vi sett en hel del uppseendeväckande outfits på röda mattan. Katy Perry kom 2019 iklädd en kristallkrona, några år tidigare gjorde Rihanna entré som påve och Beyoncés transparenta klänning från Givenchy har helt klart etsat sig fast i minnet.

Nedan samlar vi några av de mest minnesvärda stunderna genom tiderna på Met-galans röda matta.

Katy Perry i kristallkrona

Katy Perry på MET-galan 2019

En av 2019 års mest omtalade kreationer stod Katy Perry för. Kvällen till ära valde artisten att äntra röda mattan i en klänning formad som en gigantisk kristallkrona.

Annons

Rihanna på Met-galan 2015

Rihanna på Met-galan 2015

En av 2015 års mest uppmärksammade kreationer var Rihannas gula klänning signerad kinesiska designern Gou Pei. Och det är inte svårt att förstå. Bara släpet krävde fyra assistenter och klänningen sägs ha vägt runt 25 kilo. Det dröjde inte länge efter stjärnans entré på röda mattan innan olika pizza- och omelettmemes fyllde internet.

Beyoncés glittrande nakenklänning

Beyonce på Met-galan 2015

Samma år, 2015, anlände Beyoncé till Met-galan klädd i en klänning som utan tvekan har kommit att bli en av de mest uppseendeväckande genom tiderna. Den transparenta kreationen, skapad av Givenchy, var dekorerad med glittriga juveler i blommönster.

Annons

Rihanna klädd som påve

Rihanna på Met-galan 2018

2015 var inte enda gången Rihanna har dragit blickarna till sig. På Met-galan 2018 kom hon klädd som påven – i en vit skrud med en trekantig mitra på huvudet. Glitter och ädelstenar dominerade skapelsen, som var designad av Margiela.

Cara Delevingne i Chanel

Cara Delevingne på Met-galan 2017.

Cara Delevingne stod för en av de mest omtalade looksen på Met-galan 2017. Kvällens tema var Comme des Garçons och modellen dök upp i en glittrande silveroutfit signerad Chanel.

Annons

Blake Lively i Atelier Versace

Blake Lively på Met-galan 2017

Den glittrande galablåsan i metallic var ett otippat och uppseendeväckande val av Blake Lively som annars ofta väljer mer romantiska kreationer. Året var 2017 och den långärmade kreationen med djup urringning och turkosa fjädrar, skapad Atelier Versace, hamnade snabbt på listan bland outfits vi inte glömmer.

Cardi B i gigantiskt släp

Cardi B på Met-galan 2019

Cardi B gjorde entré på röda mattan 2019 iklädd just rött. Valet föll på en röd fjäderkreation med gigantiskt släp signerad Thom Browne. Bara rubinerna vid bysten rapporterades vara värda över 2 miljoner svenska kronor.

Annons

Sara Jessica Parker i Oscar de la Renta

Sarah Jessica Parker Met-galan 2014

Sara Jessica Parker har burit många minnesvärda looks på Met-galor genom åren, men den som har etsat sig fast i minnet allra hårdast är den svartvita klänningen hon bar på röda mattan 2014. Bakom klänningen stod Oscar de la Renta, som broderat på sin signatur på släpet.

Kim Kardashian på Met-galan 2016

Kim Kardashian och Kanye West på Met-galan 2016

På Met-galan 2016 kom Kim Kardashian i en silverfärgad metallic-klänning med lång ärm och slits designad av Balmain. Den glittrande klänningen matchade Kanye Wests utsmyckade jacka.

Annons

Kendall Jenner i transparent kreation

Kendall Jenner på Met-galan 2017.

Kendall Jenner drog åt sig uppmärksamheten på Met-galan 2017 när hon gick röda mattan iklädd en transparent klänning från det italienska underklädesmärket La Perla. Kreationen innehöll inte mindre än 85 000 handsydda kristaller och när Kendall vände ryggen till syntes de matchande diamantklädda stringtrosorna.

Zendaya i tropisk klänning

Zendaya på met-galan 2017

När Zendaya gjorde entré på röda mattan iklädd denna klänning med tropiskt mönster visste vi direkt att det skulle bli en favorit i fler år framöver. Den stora galakreationen i gult och rött var designad av Dolce & Gabbana.

Annons

Alicia Vikander i Louis Vuitton

Alicia Vikander på Met-galan 2016

När Alicia Vikander gick röda mattan på Met-galan 2016 gjorde hon det i en klänning signerad Louis Vuitton, modehuset som hon året innan blivit ansiktet utåt för. Fodralet gick i rött, vitt, svart och guld och hade tydligt futuristiska detaljer. Matchade gjorde hon med ett par boots i samma färger.

Billy Porter i 24 karats guld

Billy Porter Met-galan 2019

Inburen av sex män gjorde Billy Porter entré på Met-galans röda matta 2019. Iklädd guld från topp till tå med stora guldglittrande vingar intar han en plats på listan för de mest minnesvärda looksen genom tiderna.

Annons

Lady Gagas fyra ombyten

Lady Gaga met-galan 2019 look 1
Lady Gaga met-galan 2019 look 2
Lady Gaga met-galan 2019 look 3
Lady Gaga met-galan 2019 look 4

Ingen röda mattan-artikel utan Lady Gaga! I fjol, då artisten var värdpar tillsammans med Harry Styles, valde hon att bära, inte bara en, två, eller tre – utan hela fyra – ombyten på röda mattan. Lady Gagas storslagna entré kommer minst sagt finnas kvar i hjärnbalken många år framöver.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons