Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Miljövänliga skomärket Allbirds har lanserats i Sverige

15 jul, 2019 
AvIda Gustafsson
Amerikanska skomärket Allbirds kombinerar minimalistisk design och banbrytande teknologi med stort fokus på miljön i sina skor. Nu har de bekväma skorna äntligen lanserats i Sverige.
Annons

Det amerikanska skomärket Allbirds har fått utmärkelsen ”Världens mest bekväma sko” av Time Magazine. Huruvida det stämmer eller inte är väl upp till var och en som köper och provar dem. Men värt att lyfta är att företaget är ett av de mer miljövänliga skomärkena i branschen, företagets hållbarhetstänk genomsyrar hela tillverkningen, från skosnöret till sulan så att säga.

Allbirds har sedan de lanserades 2016 sålt över en miljon skor som är tillverkade i hållbara material. Den första skon som lanserades 2016 var en sneaker i merinoull, en sko som förbrukade 60 procent mindre energi än tillverkningen av traditionella skor. De minimalistiska skorna uppskattas av kändisar som skådespelarerskan Emma Watson, före detta president Barack Obama och skådisen Leonardo Di Caprio. Den sistnämnde blev till och med så pass intresserad av skorna att han gått in som delägare i bolaget.

Allbirds sko i merinoull.

Förra året lanserades trä-kollektionen som består av sneakers tillverkade i etiskt framställda eucalyptus-fibrer, tillverkningsprocessen förbrukar 95 procent mindre vatten och har hälften så stor koldioxidpåverkan jämfört med traditionella material.

Annons

— I årtionden har skoindustrin ofta förbisett naturliga material till förmån för de billigare, petroleumbaserade alternativen. Vi har sett det att, samtidigt som konsumenter har ett stort engagemang för hållbarhet, så vill de inte offra komfort eller design när de köper något ekologiskt. Det är därför som vi har fokuserat på att skapa de bästa möjliga produkterna, som också råkar vara snällare mot planeten, säger Tim Brown, grundare och vd för Allbirds.

Sneaker

Allbirds sko i träfibrerNär det kommer till själva skodesignen är den minimalistisk och enfärgad utan synliga loggor eller störande detaljer. Vilket gör att skon enkelt passar till många olika sorters outfits. Allbirds har sneakers i sex olika modeller och material, från den klassiska löpardojan till en nätt ballerinamodell.

Skorna kostar från 1150 kronor och säljs i Europa exklusivt online via allbirds.eu. 

Annons