Bakom väskkollektionen står möbelformgivaren Emma Olbers som främst är känd för sina framgångar inom inredning och intresse för hållbar design. Förra året regnade utmärkelserna över Emma Olbers bord Landala, hon fick bland annat Residence stora formpris.

Läs även Vårens färgstarka favoritväskor – 7 shoppingtips!

Men nu har hon tillsammans med Palmgrens gjort sin första väskkollektion. När samarbetet inleddes var det först tal om att Emma Olbers skulle skapa något i inredningsväg, men resultatet blev i stället väskor.

Foto: Charlie Drevstam

Materialvalet rotting och ofärgat läder var en självklar utgångspunkt i Emma Olbers första väskkollektion.

– Jag har utgått mycket från mig själv och kvinnor som arbetar, säger Emma Olbers.

Kollektionen består av tre väskor med olika funktioner, alla har en tidlös design som påminner om den klassiska rottingväskan. Den lilla väskan har mest plats för telefonen och ett läppstift, ett snyggt alternativ i stället för att bära dem i handen. Mellanväskan är en bra handväska som funkar fint till vardags och den stora har plats för datorn.

Läs även Shoppingtips: 10 vårfina sminkväskor

Väskorna som består av ofärgat och svart vegetabiliskt garvat kalvläder och kostar mellan 2 995 – 7 995 kronor säljs i Palmgrensbutiken i Stockholm och via deras onlinebutik från och med april.

Foto: Erik Thor

Foto: Andy Liffner

 Läs även Klassiska Ikea-kassen får ett nytt utseende

Foto: Erik Thor

Foto: Andy Liffner

Läs även Emma Watsons nya Instagram-konto lyfter hållbart mode

Mer läsning

Femina