Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modechefen: Här är höstens 10 hetaste modetrender!

13 sep, 2018 
AvSarah Thörnqvist
modetrender hösten 2018
Dags att ställa in siktet på höstens bästa modeköp. Låt dig inspireras av nya trender och smarta plagg som uppdaterar garderoben. Här bjuder modechefen på höstens trendspaning!
Annons

Vad sägs om silver, starka färger och vilda mönster? Det är bara några av godbitarna att se fram emot. Vi bjuder på en inspirerande förhandstitt på höstmodet i vår trendrapport.

Här är 10 av höstens största trender:

1. Maximalist

dolce gabbana
Dolce & Gabbana

Här gäller lite extra av allt – och färger, mönster, spets och broderier mixas fritt, som här hos Dolce & Gabbana.

2. Inrutat

michael kors aw 2018
Michael Kors

Klassiskt, färgstarkt eller grafiskt – rutigt är både tidlöst och trendigt. Michael Kors kallar sin höst­kollektion (bilden ovan) för ett kärleksbrev till den individuella stilen. Här blandar han gränslöst mönster som rutor, blommor och leopard och får på så vis till en personlig, rolig och bärbar kollektion. Soundtracket längs podiet var Jay Z:s Empire State of Mind, och modellerna i alla storlekar kom från flera världsdelar.

Annons

3. Vilddjur

calvin klein
Calvin Klein

Fläckarna går visst aldrig ur, och nu är det dags att vara mer djurisk än någonsin.

4. Färgchock

streetstyle
Milano streetstyle

Från klarblått till knallrött. Alla nyanser fungerar utmärkt, och ju starkare desto bättre. Välj gärna stövlar eller stövletter i knallig signalfärg.

5. Tid för tweed

chanel aw 2018
Chanel

Grova material hör säsongen till och vi ser mer engelsk tweedromantik än på länge. Det är fint att blanda klassisk tweed med sirligt romantiska smycken. Bilden ovan är från Chanels omtalade catwalk för AW18. Sin vana trogen skapade Karl Lagerfeld ett sagolikt universum när det var dags för visning. Denna gång var inget undantag och miljön som modellerna befann sig i var en förtrollande vacker höstskog. Catwalken svämmade över av färgade löv och på väggarna projicerades en drömsk skogsmiljö på ett sätt som verkligen kunde lura ögat. Allt för att Karl själv älskar hösten!

Annons

6. Comeback för capen

cape trend hosten 2018 derek lam
Derek Lam

Höstens ytterplagg har riktig superhjältestatus. En minimalistisk och strikt cape är precis lika rätt som en storstickad poncho.

7. Månsilver

silver trend hostmode 2018
Balmain

Just nu ligger silver på första plats och utklassar alla andra metallic­skimrande toner.
Tips! Plisserad kjol fortsätter att vara ett av garderobens stilsäkraste plagg.

Annons

8. Tillbaka till 70-talet

missoni cloe
Missoni & Cloé

Höga midjor, korta klänningar och naturnära färger – allting går igen när 70-talet gör comeback i höst.

9. Blommor på tapeten

oscar de la renta
Oscar de la Renta

Det är inte bara på väggarna och i trädgården som det prunkar. Även i modet tar blommorna plats. Modehuset Oscar de la Renta låter sig aldrig styras av trender. I stället skapar man feminina ­silhuetter på ett tidlöst sätt och alltid med en twist. Laura Kim och Fernando Garcia är creatives directors och ­arbetade under lång tid direkt under Oscar de la Renta. I höst skapar de en mönsterrik och dekorerad kollektion med inspiration från den elisabetanska eran (drottning Elisabet I:s regent­period 1558–1603 räknas som en guldålder i den engelska historien).

Annons

10. Neutral mark

streetstyle new york
New York streetstyle

Vitt, beige och äggskals­nyanser bidrar till en ovanligt ljus vinter. Fuskpälsarna fortsätter att dominera, och de blir bara snyggare och snyggare. Många av de stora modehusen har helt slutat använda traditionell päls. En väg vi hoppas fler och fler väljer framöver!

FOTO JONAS GUSTAVSSON

Läs även:

Annons