Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexpertens enkla knep: Så bär du din skjorta mer stilfullt

08 mar, 2023 
Skjorta dam tips 2023
Skjortan är en favorit i mångas garderober av en anledning – den är klassisk, lättstylad och kan sitta fint på alla.
Men somliga har problem med att vissa skjortor inte sitter lika bra och stramar åt eller glipar på oönskade ställen.
Här avslöjar Feminas modeexpert Jenny Fredriksson sitt bästa knep när hon köper skjortor, som gör så att de sitter mer stilfullt – samt hur du kan styla skjortorna du redan har mer elegant.
Annons
Så stylar du den vita skjortan – på tre enkla sätt med Emma DanielssonBrand logo
Så stylar du den vita skjortan – på tre enkla sätt med Emma Danielsson

Skjortan är som bekant en riktig garderobshjälte! Det klassiska plagget kan matchas med det mesta, och fungerar till varje tillfälle. Skjortan kan både kläs upp till fest och ned till vardags och kan sitta riktigt fint på alla – om man bär den på rätt sätt.

Många kan dock uppleva problem med att vissa skjortor inte sitter helt snyggt. Men Feminas modeexpert Jenny Fredriksson sitter på lösningarna!

Här är anledningen till att skjortan glipar

Ett vanligt besvär är exempelvis glipande skjortknappar. Vi är nog många som har varit med om att somliga skjortor stramar åt på oönskade ställen, vilket skapar de där irriterande gliporna kring knappslån som blottar huden undertill.

Ett alternativ kan självklart vara att bära en t-shirt eller topp under, men det kan fortfarande kännas både mindre stilfullt och mindre bekvämt att bära en skjorta som sitter spänt över kroppen.

Skjorta dam mode

Jenny Fredriksson menar att det finns en enkel regel som du bör ha i åtanke när du köper skjortor:

– Anledningen till att skjortan glipar är för att den är för liten. Det är viktigt att du inte stirrar dig blind på siffran, utan vågar gå upp eller ned i storlek om det är vad som sitter bäst.

Annons

Modeexperten: Skjortan blir mer stilfull i en större storlek

Jenny betonar att du behöver prova dig fram till rätt storlek, även om du har en uppfattning om vad du brukar ha. Har du exempelvis storlek medium vanligtvis, men testar en skjorta som stramar åt någonstans, så ska du inte stå fast vid den siffran utan istället vända dig till en storlek large. Antagligen kommer just den modellen sitta bättre på din kropp i ett större nummer.

Har du exempelvis stora bröst så kan det strama åt just där, även om skjortan sitter bra i övrigt. En större skjorta är då bättre anpassad efter din kropp.

– Man måste köpa plagg som passar. Då blir looken mycket mer elegant och man ser mer stilfull ut, menar modeexperten.

Enligt Jenny ser man inte mer prydlig ut bara för att man har tajta kläder, utan det kan snarare ge en motsatt effekt om kläderna inte sitter snyggt och ser för små ut. Med det sagt behöver skjortan inte heller kännas oversized bara för att man går upp ett nummer – även om det också är en trendig modell just nu.

Så kan du styla den illasittande skjortan snyggare

Om din garderob just nu är fylld av skjortor som är snäppet för små och därför glipar, så behöver du emellertid inte göra dig av med dem såklart.

Jennys smarta stylingknep är att låta illasittande skjortor förbli oknäppta! På så vis kan en skjorta, som i vanliga fall hade stramat på oönskade ställen, se mer stilfull och skräddarsydd ut.

Bär ett snyggt linne eller en t-shirt under den öppna skjortan, så sätter du looken!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons