Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: Så löser du enkelt vanliga trosproblemet

28 feb, 2023 
Trosor osynliga under byxor dam
Bär du gärna rejäla trosor, men tycker inte om när kanten syns under kläderna? Tyvärr tenderar större och tjockare underkläder att sticka ut något, men det går faktiskt att bära ordentliga trosor utan att de syns genom kläderna.
Här är Feminas modeexpert Jenny Fredrikssons tre bästa tips på hur du kan bära rejäla underkläder, utan en synlig kant!
Annons
Fem favoriter från Femina – underklädesspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – underklädesspecial

Vi är nog många som inte känner oss helt bekväma i små, slinkiga trosor i tunna material, utan har den rejäla bomullstrosan som favorit i underklädeslådan. Men ett vanligt problem som kan uppstå när man bär tjockare och större underkläder är att de tenderar att synas mer genom kläderna.

Just på tjockare trosor kan det sticka ut en kant genom tunna byxor, kjolar eller klänningar – vilket inte känns helt stilfull.

Men Feminas modechef och stylist Jenny Fredriksson sitter på lösningen på det vanliga problemet. Här är hennes tre bästa tips, som gör de rejäla trosorna osynliga under kläderna!

De här trosorna syns inte genom kläderna

Ett av modeexpertens råd är att satsa på sömlösa trosor när du bär tunnare plagg.

– Sömlösa trosor syns inte genom kläderna och det finns faktiskt jättebra trosor utan sömmar som känns rejäla, säger Jenny och fortsätter:

– Du kan absolut köpa trosor i hipstermodell eller boxershorts som inte syns igenom, eftersom de saknar sömmar.

Sömlösa trosor dam

De här underdelarna gör trosorna osynliga

Är du däremot förtjust i just dina tjocka bomullstrosor med sömmarna i behåll så finns det fler knep att tillgå, menar stylisten.

Annons

Någonting du kan tänka på är till exempel vilken typ av underdelar du bär, när det kommer till såväl material som passform.

– Trosorna syns inte genom plagg som är sydda i tjockare material. Du kan också tänka på att undvika tajta underdelar, eftersom underkläderna blir mer synliga genom hudnära kläder. Välj istället ett par vida byxor, eller en luftigare kjol, tipsar Jenny.

Modeexpertens superknep för att dölja underkläderna

Men modeexpertens bästa knep när det kommer till att dölja trosorna är ett plagg som flitigt brukade användas av nästan alla förr i tiden, men som i dag har glömts bort av många; nämligen underkjolen!

– Alla brukade använda en underkjol förut. Den är jättebra att ha under exempelvis en klänning sydd i ett tunt syntetmaterial och som därför lätt blir genomskinlig. Då skyddar underkjolen underkläderna så att de inte syns igenom, oavsett vilka trosor du har på dig.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Bh-skolan med FeminaBrand logo
Bh-skolan med Femina
Annons