1:07

Efter reklamen: Lila Moss - 5 saker du kanske inte visste om modellen

(1:07)

Shoppa plagg med hög kvalitet

Om man har möjlighet är det bättre att investera i lite dyrare plagg av bättre kvalitet.

– Med åldern har jag märkt att det på grund av förändringar i kroppsformen är viktigt att handla lite dyrare, eftersom det ofta passar bättre. Även om jag går mycket till Zara och H&M är det bättre att köpa kvalitet snarare än kvantitet. Känn dig inte pressad att shoppa något bara för att det är en trend, och köp inte något du inte trivs i, säger Inger Moss.

Efter Kates succé – så har kungligheterna sett ut på tidigare Bond-premiärer

Skippa leggings

När det kommer till det omdebatterade plagget leggings har Inger Moss tydliga åsikter.

– Ingen i någon ålder - eller åtminstone över 4 års ålder - ska ha rätt att bära leggings. Jag tycker inte att det är okej. Du kan ha det på gymmet eller åka skidor med leggings som underställ. För mig är det inte ett klädesplagg, men jag försöker att inte döma någon, särskilt inte om det får dem att känna sig lyckliga, tycker Inger Moss.

Hållning är viktigare än kläder

Att våga sträcka på sig och inte försöka gömma sig i sina kläder gör under för looken, menar modellen.

– Din personlighet och hållning är viktigare än kläderna du bär är. Jag var riktigt lång från 12 års ålder. Min pappa uppmuntrade mig att börja jobba på min hållning, vilket verkligen höjde mitt självförtroende. Att räta upp dig och ha en stolt hållning är det som får dig att lysa."

Hitta kontorsstilen i höst – sno stilen av TV4:s programledare

Fastna inte i samma hjulspår

Det är lätt att fastna i gamla vanor och klä sig som man brukar – men Inger Moss uppmuntrar alla att försöka komma ur sin vardagsuniform lite.

– Jag har aldrig trivts bra i färg och håller mig ofta till en monokromatisk palett. Min mammas generation styrdes mer av regler. Till exempel bar hon aldrig svart och marinblå tillsammans. Just nu är jag lite lat när det kommer till kläder. Jag väljer mestadels smala jeans och en tröja, men jag försöker komma ur den grå-svarta uniformen och bli lite mer vågad. Jag älskar mina läderbyxor från Alice + Olivia, och jag älskar också kostymer från Maje, eftersom min stil är lite maskulin

Äg det du har

– Den som inte kan göra fel när det kommer till mode är Cate Blanchett. Jag är en enorm beundrare av alla dessa över 50-plus kvinnor. Tidigare förväntades du vara osynlig efter 45, men nu syns det vilket självförtroende de har, och jag älskar det eftersom vi då uppmuntras att omfamna vår ålder och göra det bästa av det. Det handlar inte nödvändigtvis om att försöka se yngre ut, utan om att äga det vi har.

Inger Moss nämner Cate Blanchett som stilförebild.

Gian Mattia D'Alberto

Källa: Damernas värld.

Mer läsning

Femina