Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Shoppingredaktören: 7 tidlösa nyckelplagg jag investerar i denna höst

31 aug, 2023 
mode nyckelplagg hösten 2023
Höstens nyckelplagg bjuder på naturnära toner och kvalitativa material i säsongens nyanser. Feminas shoppingredaktör Cecilia Persson har listat sina favoriter just nu!
Annons

Det finns kläder och accessoarer som vi direkt faller pladask för, men som vi vet med oss sannolikt inte kommer att vara favoriter under en lång tid – och så finns det sådana som vi kan vara säkra på kommer att användas om och om igen. Just nu är webbshopparna fyllda med kläder och accessoarer som både prickar in säsongens trender och tendenser och som kommer att bli nya nyckelplagg i garderoben.

Modenyheter hösten 2023

Vår shoppingredaktör, som varje dag genomsöker nätet efter de bästa köpen just nu, har listat 10 nyckelplagg från kedjorna och webbutikerna som kommer att låsa upp många looks i höst. Läs mer om dem nedan!

  • Stickad klänning
  • Stövlar med högt skaft
  • Randig stickad tröja
  • Skinnjacka
  • Tidlösa örhängen
  • Kostymväst
  • Långärmad t-shirt
  • Vardagsväska
  • Trenchcoat
  • Boucléjacka

Stickad klänning, Stockh lm/MQ

De stickade klänningarna började dyka upp på var och varannan person för några säsonger sedan och de är definitivt här för att stanna! Det är det perfekta plagget för höst- och vintersäsongen när du vill känna dig snygg men samtidigt vara både varm och bekväm – en oslagbar kombination! Den här klänningen från MQ har en smickrande kroppsnära passform och en fin tvärstickad effekt i midjan.

Annons
Brun ribbad stickad klänning
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Stövlar, Arket

Just stövlar med högt skaft ser vi riktigt mycket av även den här hösten, så om du har ett par i skogarderoben är det hög tid att plocka fram dem redan nu. Om du vill investera i ett nytt par så är dessa chunky varianter helt rätt väg att gå. Med sitt något vida skaft och tjocka sula passar de lika bra med jeans som till klänning, och just nu i början av hösten är de perfekta att kombinera med kjol, bara ben och en stickad tröja.

Annons
svarta chunky boots med högt skaft från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Skinnjacka, Selected Femme

Då och då är det dags att uppdatera de viktigaste nyckelplaggen i basgarderoben, och den här säsongen är det dags att slänga ett extra öga på skinnjackan. Hösten 2023 ska passformen helst vara riktigt oversized och luftig, men om du vill investera i en variant som håller stilen under många år och genom många trendcykler framöver så är tipset att spana in den här läderjackan från Selcted Femme. En perfekt kombination av trendfaktor och tidlöshet!

Annons
Svart oversized skinnjacka från Selected Femme
Klicka på bilden för att komma direkt till skinnjackan.

Kostymväst, Stockh lm/MQ

Ett av säsongens stora trendplagg är utan tvekan kostymvästen, som har synts överallt under sommaren men som passar lika bra i höst. Bär den gärna tillsammans med ett par matchande kostymbyxor som gör looken komplett. Till denna kritstrecksrandiga väst finns det både matchande byxor och en riktigt snygg dubbelknäppt kavaj för en tredelad look.

Annons
Kritstrecksrandig kostymväst från Stockholm/MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till västen.

Tunn långärmad tröja, Nelly

Den kortärmade vita t-shirten är alltid ett säkert kort, men under de kallare månaderna är den långärmade motsvarigheten ett riktigt bra alternativ. Satsa på en figurnära passform och bär den med allt från trendiga cargobyxor eller kostymvästen, till satinkjolen eller under den stickade tröjan.

Tun långärmad tröja från Nelly
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Trenchcoat, Arket

Den stilrena beige trenchcoaten har med sin tidlösa design alltid en given plats i basgarderoben. Den här klassiska varianten från Arket passar lika bra under hösten som under våren eller till och med svala sommarkvällar, och redan nu är den perfekt att bära med bara ben och höga stövlar.

Annons
Klassisk beige trenchcoat
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

Boucléjacka, Dobber

Ett plagg som alltid har satt en elegant touch på vilken outfit som helst har fått sig ett ännu större uppsving hösten 2023 – nämligen den klassiska boucléjackan. Ibland har vi sett den med matchande kjol, men allra bäst gör den sig den här säsongen med jeans och en enkel t-shirt. Den enklaste av vardagslooks när det är som bäst!

Svart boucléjacka i ull med silvriga knappar
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.
Annons
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runtBrand logo
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt
Annons