Artikeln innehåller reklamlänkar
mode nyckelplagg hösten 2023

Det finns kläder och accessoarer som vi direkt faller pladask för, men som vi vet med oss sannolikt inte kommer att vara favoriter under en lång tid – och så finns det sådana som vi kan vara säkra på kommer att användas om och om igen. Just nu är webbshopparna fyllda med kläder och accessoarer som både prickar in säsongens trender och tendenser och som kommer att bli nya nyckelplagg i garderoben.

Modenyheter hösten 2023

Vår shoppingredaktör, som varje dag genomsöker nätet efter de bästa köpen just nu, har listat 10 nyckelplagg från kedjorna och webbutikerna som kommer att låsa upp många looks i höst. Läs mer om dem nedan!

  • Stickad klänning
  • Stövlar med högt skaft
  • Randig stickad tröja
  • Skinnjacka
  • Tidlösa örhängen
  • Kostymväst
  • Långärmad t-shirt
  • Vardagsväska
  • Trenchcoat
  • Boucléjacka

Stickad klänning, Stockh lm/MQ

De stickade klänningarna började dyka upp på var och varannan person för några säsonger sedan och de är definitivt här för att stanna! Det är det perfekta plagget för höst- och vintersäsongen när du vill känna dig snygg men samtidigt vara både varm och bekväm – en oslagbar kombination! Den här klänningen från MQ har en smickrande kroppsnära passform och en fin tvärstickad effekt i midjan.

Du kan läsa mer om klänningen samt köpa den här (länk till MQ).

Brun ribbad stickad klänning

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Stövlar, Arket

Just stövlar med högt skaft ser vi riktigt mycket av även den här hösten, så om du har ett par i skogarderoben är det hög tid att plocka fram dem redan nu. Om du vill investera i ett nytt par så är dessa chunky varianter helt rätt väg att gå. Med sitt något vida skaft och tjocka sula passar de lika bra med jeans som till klänning, och just nu i början av hösten är de perfekta att kombinera med kjol, bara ben och en stickad tröja.

Läs mer och köp stövlarna här (länk till Arket).

svarta chunky boots med högt skaft från Arket

Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Randig stickad tröja, Neo Noir

En randig stickad tröja har länge stått högt upp på inköpslistan och nu kan vi ha funnit den perfekta varianten! Den här randiga tröjan har en lagom avslappnad passform, något vida ärmar samt en hög krage med dragkedja som kan bäras såväl knäppt som nedvikt. De naturnära tonerna av beige och grått gör att tröjan går ihop med så gott som allt i garderoben, och den kommer att vara ett säkert kort i basgarderoben året om.

Se mer och köp den stickade tröjan här (länk till Åhlens).

Randig stickad tröja från Neo Noir

Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Skinnjacka, Selected Femme

Då och då är det dags att uppdatera de viktigaste nyckelplaggen i basgarderoben, och den här säsongen är det dags att slänga ett extra öga på skinnjackan. Hösten 2023 ska passformen helst vara riktigt oversized och luftig, men om du vill investera i en variant som håller stilen under många år och genom många trendcykler framöver så är tipset att spana in den här läderjackan från Selcted Femme. En perfekt kombination av trendfaktor och tidlöshet!

Se mer av skinnjackan och köp den här (länk till butik).

Svart oversized skinnjacka från Selected Femme

Klicka på bilden för att komma direkt till skinnjackan.

Tidlösa örhängen, Dyrberg & Kern

Att ha sina favoritsmycken som går att bära varje dag är ett enkelt sätt att spara tid och energi på morgonen och samtidigt känna sig stilsäker. Den här hösten får hoopsen gärna vara lite extra tjocka, som dessa från Dyrberg & Kern som har den perfekta storleken.

Se mer och köp örhängena här (länk till Åhlens).

Guldiga chunky hoops från Dyrberg Kern

Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

Kostymväst, Stockh lm/MQ

Ett av säsongens stora trendplagg är utan tvekan kostymvästen, som har synts överallt under sommaren men som passar lika bra i höst. Bär den gärna tillsammans med ett par matchande kostymbyxor som gör looken komplett. Till denna kritstrecksrandiga väst finns det både matchande byxor och en riktigt snygg dubbelknäppt kavaj för en tredelad look.

Se mer och köp västen här (länk till MQ).

Kritstrecksrandig kostymväst från Stockholm/MQ

Klicka på bilden för att komma direkt till västen.

Tunn långärmad tröja, Nelly

Den kortärmade vita t-shirten är alltid ett säkert kort, men under de kallare månaderna är den långärmade motsvarigheten ett riktigt bra alternativ. Satsa på en figurnära passform och bär den med allt från trendiga cargobyxor eller kostymvästen, till satinkjolen eller under den stickade tröjan.

Se alla färger och köp toppen här (länk till butik).

Tun långärmad tröja från Nelly

Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Vardagsväska, Wera

Jakten på den perfekta vardagsväskan kan vara över! Den här svarta väskan får nämligen plats med det mesta som man kan tänkas vilja ha med sig under dagen. Den finns dessutom i flera olika färger och material.

Läs mer om väskan och köp den här (länk till Åhlens).

Tidlös svart vardagsväska i skinn från Wera

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Trenchcoat, Arket

Den stilrena beige trenchcoaten har med sin tidlösa design alltid en given plats i basgarderoben. Den här klassiska varianten från Arket passar lika bra under hösten som under våren eller till och med svala sommarkvällar, och redan nu är den perfekt att bära med bara ben och höga stövlar.

Se mer och köp trenchcoaten här (länk till Arket).

Klassisk beige trenchcoat

Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

Boucléjacka, Dobber

Ett plagg som alltid har satt en elegant touch på vilken outfit som helst har fått sig ett ännu större uppsving hösten 2023 – nämligen den klassiska boucléjackan. Ibland har vi sett den med matchande kjol, men allra bäst gör den sig den här säsongen med jeans och en enkel t-shirt. Den enklaste av vardagslooks när det är som bäst!

Se mer och köp boucléjackan här (länk till MQ).

Svart boucléjacka i ull med silvriga knappar

Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt
0:22

Efter reklamen: Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt

(0:22)

Slå på ljud
Mest läst