Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Monokromt och feminina detaljer hos MQ i vår – spana in kollektionen

04 jan, 2018 
AvIda Gustafsson
Monokroma outfits och minimalistiska plagg med feminina detaljer är stora trender inför våren. Se MQ:s vårkollektion för 2018 här!
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Att klä sig ton i ton i en färgnyans kommer stort i vår, vilket syns hos flera modebutiker redan nu. Vilken färg man väljer spelar inte så stor roll, huvudsaken är att går i samma nyans. Denna trend är stark hos MQ precis som tillbakablickar på 1990-talet och 1970-talet, 90-talets minimalism blandas med touch av 70-talet.

Annons

– Plaggen är kvinnliga och det finns en renhet men samtidigt ett maximalistiskt uttryck över helheten. Ärm och midjefokus fortsätter att sätta tonen och ett maxiintryck. Grafisk konfektion, solid white eller solid black och gråton är en viktig del som andas 90-talsminimalism. Färgade underdelar som matchas i samma färgton eller ihop med färgfamilj skapar en renhet och enkelhet som andas minimalism, säger Daniel Ivarsson, Chefdesigner på MQ.

Rosa, som gått starkt framåt den senaste tiden är en soklar färg för i vår, men vinrött, korall, grått och svart är färger som syns i MQ:s vårkollektion. Om du inte hoppar på den monokroma trenden finns det även plagg i härliga och lite djärva mönster att välja mellan.

Spana in kollektionen här.

Annons
Annons

Kollektionen finns i butik och online på mq.se från och med i början januari fram till mitten av februari 2018.

Annons