Att klä sig ton i ton i en färgnyans kommer stort i vår, vilket syns hos flera modebutiker redan nu. Vilken färg man väljer spelar inte så stor roll, huvudsaken är att går i samma nyans. Denna trend är stark hos MQ precis som tillbakablickar på 1990-talet och 1970-talet, 90-talets minimalism blandas med touch av 70-talet.

– Plaggen är kvinnliga och det finns en renhet men samtidigt ett maximalistiskt uttryck över helheten. Ärm och midjefokus fortsätter att sätta tonen och ett maxiintryck. Grafisk konfektion, solid white eller solid black och gråton är en viktig del som andas 90-talsminimalism. Färgade underdelar som matchas i samma färgton eller ihop med färgfamilj skapar en renhet och enkelhet som andas minimalism, säger Daniel Ivarsson, Chefdesigner på MQ.

Läs även Vackra pasteller och klassiska modeller i Busnels vårkollektion

Rosa, som gått starkt framåt den senaste tiden är en soklar färg för i vår, men vinrött, korall, grått och svart är färger som syns i MQ:s vårkollektion. Om du inte hoppar på den monokroma trenden finns det även plagg i härliga och lite djärva mönster att välja mellan.

Spana in kollektionen här.

Kollektionen finns i butik och online på mq.se från och med i början januari fram till mitten av februari 2018.

Läs även 12 klassiska basplagg – perfekta att fynda på mellandagsrean