Artikeln innehåller reklamlänkar
mönstrade klänningar våren och sommaren 2021

Blommigt, prickigt och rutigt – oavsett vilket mönster du väljer så är klänningen ett givet plagg i vårens garderob. Bär den med sneakers eller klackar, kappa eller bikerjacka, den är lika snygg till precis allt. Här nedanför hittar du 20 snygga varianter i alla olika längder och modeller.

Foto: TT/Cornel Cristian Petrus/Shutterstock

Snygga mönstrade klänningar våren och sommaren 2021

Här är klänningarna med allt från blommor, rutor och prickar att bära i dina vår- och sommaroutfits.

leopardmönstrad omlottklänning

Leopardmönstrad omlottklänning från H&M. Den är V-ringad, har ballongärmar samt knytning i midjan och finns här (länk till H&M).

limegrön blommig klänning från monki

Kort ljusgrön klänning från Monki. Den har puffärmar samt en volangkant nedtill och finns här (länk till Adtraction).

svartvit klänning från and other stories

Svartvit mönstrad klänning från & Other Stories. Den har en hjärtformad ringning, små puffärmar samt en slits i sidan och finns i flera olika färger och mönster här (länk till Adtraction).

ljusblå klänning från gina tricot

Kort ljusblå klänning från Gina tricot. Den har puffärmar, en utställd kjol samt smock i ryggen och finns här (länk till Tradedoubler.com).

Cassandra Klatzkow rosa blommig klänning i plus size

Blommig klänning från Ellos Plus Collection. Den har smock fram och bak, kanting ringning och finns här (länk till Ellos).

kort blommig klänning med spets från by malina

Blommig chiffongklänning från By Malina. Den har infälld spets, hög krage och korta ärmar och finns här (länk till Ellos).

orange rutig klänning från H&M

Rutig orange klänning från H&M. Den har fyrkantig ringning, en liten puffärm, slits fram och finns här (länk till H&M).

prickig klänning

Mörkblå prickig klänning från & Other Stories. Den har korta ballongärmar, omlottskärning och volantkant nedtill och finns här (länk till Adtraction).

blommig klänning

Storblommig klänning från Lindex. Den är lång, har knytning i midjan och finns här (länk till Lindex).

blå blommig omlottklänning

Ljusblå klänning från Ellos Collection. Den är V-ringad, har volanger nedtill samt långa ärmar och finns här (länk till Ellos). Det finns även en längre variant här (länk till Ellos).

gulsvart blommig klänning

Gulsvart blommönstrad klänning från Joelle. Den har långa puffärmar, smock vid midjan och ärmsluten samt hög ringning och finns här (länk till Ellos).

röd kort blommig klänning

Röd kort mönstrad klänning från & Other Stories. Den har en liten ärm, resår i midjan samt en volangkant nedtill och finns här (länk till Adtraction).

Klänning med blommönster från H&M

Blommönstrad klänning från H&M. Den har hög ringning, långa ärmar, en öppning i ryggen samt slits fram och finns här (länk till H&M).

rutig klänning från monki

Rutig svartvit klänning från Monki. Den är i en oversize modell, har trekvartsärmar och finns här (länk till Adtraction).

lila blommig skjortklänning från H&M

Lila blommig skjortklänning från H&M. Den har en krage samt dold knäppning fram och finns här (länk till H&M).

blommig klänning med hög halsringning

Blommig klänning från Ellos Collection. Den har en hög krage, knäppning hela vägen fram samt en liten volangkant på axeln och finns här (länk till Ellos).

skjortklänning från monki

Blommönstrad klänning från Monki. Den har en krage och knäppning framtill samt en utställd kjol och finns här (länk till Adtraction).

blommig omlottklänning

Svart omlottklänning från Ganni. Den har trekvartsärmar, V-ringning och knytning i midjan och finns här (länk till Wakakuu).

rosa klänning

Rosa jaquardklänning från Lindex. Den är V-ringad, har puffärmar och fickor och finns här (länk till Lindex).

lila blommig klänning

Lila småblommig klänning från H&M. Den har omlottskärning, långa ärmar och knytning i midjan och finns i flera färger här (länk till H&M).

Mer läsning

Femina