Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Nanne Grönvalls mest unika klädval genom tiderna

27 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Nanne Grönvall fyller 60 år i år, och har tillbringat majoriteten av sitt liv i rampljuset.
Under alla år på scenen har artisten hunnit med en rad unika outfits och klädval – här är alla gånger Nanne har stuckit ut hakan som mest stilmässigt!
Annons
Här är alla deltagare i Melodifestivalen 2022Brand logo
Här är alla deltagare i Melodifestivalen 2022

1986

När Nanne Grönvall skulle tävla i Melodifestivalen med gruppen Sound of music och låten Eldorado klädde bandet upp sig i passande guldkläder.

1991

Nanne har varit tillsammans med kärleken Peter i över 30 år, och paret fotas ofta på röda mattorna tillsammans. Här valde Nanne att visa sitt musikintresse på sina kläder också, med en saxofontröja.

Annons

1996

När Nanne Grönvall tävlade i Melodifestivalen med gruppen One more time tillsammans med maken Peter Grönvall och Maria Rådsten valde hon en mer nedtonad look. Det blev ett grått set med rock och byxor på scenen. Krutet lades istället på dramatiskt smink och 90-talshår.

1998

Två år senare var det annat liv i luckan! Med Avundsjuk i Melodifestivalen kanaliserade Nanne sin inre alv med avrakade ögonbryn, spetsiga öron, dramatiskt smink och en spejsad outfit.

Annons

1999

Nanne är inte rädd för varken färg eller form. Det visade hon när hon fotades för Aftonbladet 1999, i pälsjacka, paljettopp och skinande byxor i lapptäckesstil.

2002

Tillsammans med Magnus Carlsson och Christer Björkman anslöt sig Nanne Grönvall till regerande Melodifestivalen-vinnarna Afrodite i silverklänning på Den stora schlagerfesten.

Annons

2004

På premiären av filmen Troja satsade Nanne hårt på flower power-stil med en kort blommig klänning i 60-talsmönster. Till det valde hon vita klackskor med band runt anklarna.

2007

Nanne har tävlat i Melodifestivalen många gånger, bland annat 2007. Då hade hon på sig den här outfiten på genrepet, men bytte sedan till klänning i sitt framträdande.

Annons

2015

Artisten har varit konsekvent med vågade mönster, färger och former under i stort sett hela sin karriär. Här uppträdde hon på Allsång på Skansen med artisten Brolle, klädd i en randig kroppsstrumpa och korsett.

Annons

2020

Visst är det härligt med artister som inte väljer säkra kort bara för att de passerat 50? Efter att ha fått en hit med Melodifestival-låten Carpool karaoke visade Nanne att hon är Sveriges svar på Madonna – eller kanske Cher? – med den här galna outfiten på Lotta på Liseberg. Det är klart hon ska vara klädd som bil!

Annons