Kvinna i New York.
Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulisserna
0:46

Efter reklamen: Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulisserna

(0:46)

Slå på ljud

Det finns några städer i världen som har blivit modebranschens högborgar – Paris givetvis, men också Milano, Tokyo, London och New York. Den sistnämnda är på många sätt världens mest kända stad, inte minst på grund av de mängder av filmer och tv-serier som utspelar sig där.

Vi är nog många som gärna inspireras av den snygga och avslappnade New York-stilen, men hur får man till den utan att se ut som en turist? Amerikanska modeskribenten Gabrielle Porcaro skriver för Travel and leisure om de bästa plaggen, skorna och accessoarerna för att få till den rätt New York-känslan.

Skinnjackan

För att få till den rätta stilen hos en New York-kvinna är skinnjackan, vare sig om det är fuskskinn eller äkta skinn, ett måste. Eftersom New York-bor gärna klär sig i svart är en svart skinnjacka i klassisk modell ett perfekt plagg att matcha med svarta byxor, ett svart linne och svartvita sneakers – då kommer det se ut som att du bor i stan.

Kvinna med skinnjacka.

En snygg skinnjacka kommer man långt med.

Foto: Pexels.

Reebok-sneakers

New York är en av få städer i USA där det faktiskt är enklare att promenera än att åka bil, så det är viktigt att ha bekväma skor. Många väljer därför ett par snygga men sköna sneakers från Reebok, som också ger en härlig retrokänsla.

Tunna sandalerna

När du är framme på din destination är dock vanligt att byta från sköna sneakers till en lite nättare sko, som en slip in-sandal i mjukt skinn. Det här ger en kvinnlig touch samtidigt som du slipper svettas om fötterna en varm sommardag. Sandalerna tar också upp väldigt lite plats i väskan.

T-shirten i bomull

T-shirts är lätt att köpa billigt, men det kan finnas en poäng med att investera i några av hög kvalitet – de har snyggare passform och håller ofta bättre. Välj en t-shirt du gillar i rakare passform i svart, vitt eller randigt, och du har en perfekt grundsten till dina olika outfits.

En kvinna håller en vit t-shirt.

Den perfekta t-shirten är ett måste i garderoben.

Foto: Pexels.

Stora linneskjortan

Tidlösa plagg med en modern twist är en ganska bra sammanfattning av New York-kvinnans stil, och ett typiskt plagg är den stora skjortan. Med en oversize-skjorta i linneblandning kommer din stil alltid ge ett avslappnat och coolt intryck.

Ringar i öronen

En gyllene regel när det kommer till accessoarer i New York är att hålla det enkelt – kvinnorna lever ett liv i farten, och vill inte behöva tänka på sina smycken till vardags. Enkla guldringar i storleken mindre är därför ett perfekt alternativ när det kommer till örhängen – de passar till både jobb och fest, och du behöver inte tänka så mycket på dem.

Örhängen i guld.

Ett par enkla guldringar passar i alla lägen.

Foto: Pexels.

Linnekavajen

Det är inte bara skjortan som gärna få vara i linneblandning och overisze, detsamma gäller kavajen. En enkel kavaj i grått, svart eller marinblått gör att du ser dressad ut, utan att det blir för uppstyrt och stramt. Att den är i linneblandning passar perfekt för de heta New York-somrarna.

Mest läst