Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Nu börjar fashion week Stockholm – så jobbar vår modechef

29 aug, 2016 
Modeveckan i Stockholm är i full gång! Vår modechef reder ut vad som faktiskt sker under dessa hektiska modedagar.
Annons

Sarah Thörnqvist är modechef på Femina och befinner sig just nu på visningarna under Fashion week Stockholm. Allt hon gör kan ni följa på Feminas instagramkonto! 

Vad gör du under modeveckan?
Jag tittar på så mycket mode jag bara hinner med! Jag spanar trender och hämtar inspiration för kommande säsong och framtida modereportage.

Vilken visning ser du mest fram mot?
Det är svårt att välja bara en. Alla designers är unika och bjuder på shower och kollektioner därefter. Diana Orvings visningar brukar vara väldigt stämningsfulla, Ida Sjöstedt bjuder ofta på något litet extra och Lexington lämnar en sällan besviken – bara för att nämna några.

Vad är roligast med att gå på visning?
Det är att man oftast får en tydlig känsla för vad designern inspirerats av och vad kollektionen ska symbolisera. Sen är det såklart också kul att se allt folk runtomkring.

Vad händer mer under modeveckan?
Det är många events runt om i Stockholm. Allt från butiksinvigningar till specialvisningar av kollektioner. Dessutom har vi på Femina ett eget event under veckan, Upplev Femina, där vi bjuder på spännande föreläsningar inom både mode, inredning och böcker.

Annons