Almedalsgarderoben, ett initiativ som instiftades förra året av svenska moderådet och Svensk Handel, fortsätter i år sitt samarbete genom att låta Tradera auktionera ut de plagg som lånats ut under veckan.

Almedalsgarderoben är öppen för alla som befinner sig i Almedalen, och det är sedan tidigare klart att en rad profiler kommer att låna plagg från Almedalsgarderoben vid sina framträdanden. Bland dem finns Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, Alice Teodorescu, ledarskribent på Göteborgs-Posten och Ann Linde, EU- och handelsminister – du kan se deras outfit här nedan!

– Att öka tillväxten på ett hållbart sätt är en framtidsfråga för alla svenska företag. För modebranschen handlar det om att ha bra tillverkningsprocesser, både genom smarta, hållbara material och bra villkor. Här är flera svenska modeföretag goda förebilder. Det handlar också om att förlänga livslängden på kläderna. Då är nya affärsmodeller som utlåning, uthyrning, secondhandförsäljning och Almedalsgarderoben utmärkta exempel, säger Annie Lööf i ett pressmeddelande.

Auktionerna startar 29 juni och pågår sedan hela Almedalsveckan, fram till den 9 juli. Överskottet kommer sedan att skänkas till Naturskyddsföreningen. Här kan du buda på kläderna.

Foto: IBL, Frida Anderberg 

Läs även 

Shoppa hållbart mode! 15 snygga och miljövänliga trendköp

Här är företagen som gör hållbart mode

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Mest läst