Artikeln innehåller reklamlänkar

I dag, 2 november, släpps H&M:s hajpade designsamarbete med Erdem. Plaggen finns att köpa i utvalda butiker och från kl. 08.00 på HM.com (länk till H&M). Många av de mest omskrivna plaggen lär sälja slut på nolltid och H&M rustar för rusning till sajten och köer till butikerna.

Redan före kollektionssläppet har vi kunnat tjuvkika på vissa plagg – bland annat den omtalade blusen som kronprinsessan Victoria bar häromveckan.

Designern bakom kollektionen, Erdem Moralioglu, berättar nu i en ny intervju med Damernas värld att kollektionen är inspirerad av hennes barndom och hur man under hennes uppväxt i Kanada brukade klä sig på vintern.

Läs även Feminas modechef: ”Här är mina 10 favoriter från H&M x Erdem”

Hon avslöjar också vilket som är hennes personliga favoritplagg ur kollektionen:

– Jag är stolt över hela kollektionen, men mitt favoritplagg från damkollektionen är den dubbelknäppta kavajen. När vi prövade ut kavajen till herrkollektion var jag bara tvungen att testa den på en kvinnlig modell också. Den passade så bra att vi gjorde en damversion också. Istället för en knapp fick kavajen dubbelknäppning för att få en maskulin form, och de matchande kostymbyxorna är pojkaktigt vida, med hög midja. Kavajen är ett speciellt plagg som kan bäras på många olika sätt, antingen för formella tillfällen, eller nonchalant slängt över axlarna till vardags, säger hon till Damernas värld.

Kika på samtliga damplagg, skor och accessoarer här!

Den dubbelknäppta kavajen är Erdems personliga favoritplagg.

Läs även:

Kronprinsessan bär H&M x Erdems mest omtalade plagg just nu – så stylar hon det!

Erdem är H&Ms nästa designsamarbete – då släpps kollektionen

Kronprinsessan Victoria strålar i svensk design