Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

5 plagg jag hellre bränner än bär – men ungdomar & trendmänniskor älskar

08 jun, 2021 
Trendspanarna är tydliga. Tighta jeans visar att du är närmre graven än ungdomen, och spagettibanden tas emot av den yngre generationen som om de aldrig funnits förr. Men vi är många som vet bättre...
Annons
90-talets supermodeller – det här gör de i dagBrand logo
90-talets supermodeller – det här gör de i dag

Det är svårt att ducka vissa trender, speciellt när butikerna svämmar över av märkliga jeans och toppar med korsettliknande lösningar både bak och fram. Men vi som varit med om att trender kommit tillbaka både en och två gånger vet att vissa kläder är värda att hålla kvar i för evigt, medan andra trender är helt onödiga att hoppa på. Och just nu finns det en hel del plagg som fullkomligt älskas av alla trendkännare, och unga personer. Trender vissa av oss hellre skulle bränna än bära.

Trender många gärna slipper 2021

1. Mysbyxor med hög midja. De finns överallt. Jag fick till och med ett par från min man i julklapp. Men vem passar i dem? De får min rumpa att se ut som om den vore femtioelva meter lång, och inte på ett snyggt Kim Kardashian-sätt utan på ett gubbrumpesätt. På diverse shoppingsidor stylas de dessutom ofta med en magkort hoodie. Nix pix, detta blir en trend jag hoppar, även denna gång.

Myskläder i grått
Myskläder älskar jag, men varför ska de numera sitta placerade över min navel?

2. Stringtrosan, samt de där trosorna endast gjorda i spets som gör att "mufflan" känner sig som en kassler medan du tvingas sticka ner handen och rätta till dem en gång varje kvart likt Homer Simpson.

Annons

3. Superkorta kjolar. Ja. Jag önskar att jag kände mig snygg i dem fortfarande men någonstans på vägen mot en äldre ålder blev mina knän fula och benen omöjliga att få fria från rakningsprickar. För att inte tala om hur svårt det är att sitta ner i en så kort kjol!

4. Utsvängda jazzbyxor, gjorda i ett märkligt tyg. Under tidigt 00-tal kallade vi dem jazzbyxor, nu heter de tydligen mysbyxor med utsvängda ben. Men detta nya namn lurar ingen. Jag vet redan allt om dessa byxor. Jag levde i dessa byxor sist de var ett måste för modeälskaren Och jag vet att de visar ALLT. Att ha några trosor under är en omöjlighet och gud förlåte om du sätter dig på något luddigt – för de drar åt sig all skit.

5. Den otroliga v-ringningen på vanliga klänningar. Går du runt i butiker just nu finns de överallt. Omlottklänningarna som skapar en v-ringning djup som stupet mellan Nangijala och Nangilima.

Mycket v-ringat under efterfesten till modeveckan i Australien.
Under efterfesten som följde modeveckan i Australien nyligen syntes många djupa v-ringningar och korta kjolar.

”En omlottklänningen är väl perfekt för alla figurer”, tänkte jag naivt inför ett Corona-bröllop jag skulle på för några veckor sedan.

Annons

Men omlottklänningarna numera är inte utformade som förr. Den där v-ringningen är allt annat än passande för någon som ammat två barn och levt med gravitationskraften i relativt många decennium. Lösningen blev tejp. Tejp som lyfte brösten. Tejp som tejpade fast klänningens v-ringning mot huden. Och tejp som skylde bröstvårtorna. För självklart passar inte en enda BH till dessa klänningar.

Jag la lika mycket pengar på tejp som jag la på klänningen.

Ni får ha dessa klänningar för er själva i framtiden, kära tonåringar och snygga trendkänsliga modemänniskor! Eller låna min, för den är placerad längst in i garderoben, där den kommer få stanna kvar. Hur ofta trenden än väljer att återvända.

Annons