Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

12 oväntade detaljer du nog missat på Oscarsgalans röda matta

26 apr, 2021 
AvVeronica Henriksson
AvVeronica Henriksson
Oscarsgalans röda matta
Rekord i antal Swarovski-stenar, halsband värt sex miljoner dollar (!) och foppatofflor i guld... Oscarsgalans röda matta bjöd på vackra kreationer – och en hel del oväntade överraskningar. Har du uppmärksammat detaljerna?
Annons
Årets hår- och skönhetstrender på Oscarsgalan 2021Brand logo
Årets hår- och skönhetstrender på Oscarsgalan 2021

Inspirerad av Prince

Sångerskan och låtskrivaren H.E.R. som också kammade hem priset för Årets låt, bar en lila byxdress med vacker cape och huva. Du kanske känner igen den? Den är nämligen inspirerad av de kläder Prince bar på galan år 1985 då han också vann en Oscar inom samma kategori!

H.E.R i en lila dress inspirerad av Prince

Våga vägra klackar

En av galans huvudpersoner, Chloé Zhao, (som blev den andra kvinnan någonsin att kamma hem en Oscar för bästa regi samt den första asiatiska kvinnan att vinna priset någonsin, och den första icke-vita kvinnan), gick på röda mattan iklädd sneakers. Något som inte hör till vanligheten på Oscarsgalan!

Annons
Chloé Zhao i beige klänning och vita sneakers

Tusen meter tyll

Skådespelerskan Laverne Cox bar en klänning med 1000 (!) meter tyll signerad Christian Siriano.

Copycat av cher...

En av galans stora snackisar är skådespelerskans Zedanya's klädval. Den gula Valentino-klänningen är näst intill identisk med en klänning som Cher bar på hennes The Cher Show under 70-talet. Det är inte första gången en kändis har haft Cher som stilikon. Även Kim Kardashian har klätt sig som sångerskan och har flera gånger uttryckt hennes fascination till Chers stil.

Zedanya i en gul klänning inspirerad av Cher

... och halsband värt 6 miljoner dollar

Japp! Halsbandet från Bulgari kostar över 50 miljoner svenska kronor.

Annons
Zedanya med ett diamanthalsband värt sex miljoner

Foppatofflor i guld

Dj Questlove som stod för musikunderhållningen på årets Oscarsgala hade det bekvämt under fötterna med foppatofflor i guld!

Dj Questlove hade guldiga foppatofflor.

Hjärtat som väska

Sångerskan Celeste Waite hade en minst sagt annorlunda accessoar! Hennes väska var formad som ett riktigt hjärta och utsmyckat med små stenar. Undra om telefonen fick plats?

Annons

Räkna med räkan

Och inom kategorin udda väskor. Manusförfattaren Erica Rivinoja matchade sin lila klänning med en väska formad som en räka.

Erica Rivinoja med en väska som ser ut som en räka

Hudfärgad korsett

Viola Davis som själv varit Oscarsnominerad tre gånger och vunnit en, kom till galan klädd i en vit kreation från Alexander McQueen. Under klänningen döljer sig en korsett som har Violas exakta hudton. Det tog 20 försök för att få till den exakta färgen.

Annons

Klänning av metall

Sångerskan Andra Day bar en klänning designad av Vera Wang och faktum är att den är gjord av metall!

Andra Day med en guldig klänning av metall

Rekord i antal diamanter

Regina King kom klädd i en blå drömklänning från Louis Vuitton. Klänningen hade inte mindre än 62 000 paljetter, en 80 meter lång kedja och 8 500 skinande stenar, vilket är rekord i antal Swarovski-stenar på en Vuitton-klänning! Hur lång tid klänningen tog att göra? 140 timmar!

Annons
Regina King bar en ljusblå klänning från Louis Vuitton

Hyllade offer för polisvåld

Komikern, författaren och skådespelaren Travon Free vann statyetten för Årets kortfilm Two distant strangers. Travon bar en kostym från Dolce & Gabbana och i kavajens foder stod namn på människor som blivit offer för polisvåld. I sitt rörande tacktal lyfte han också att ungefär tre personer varje dag i USA blir dödade av polis och att majoriteten av dem är svarta.

Travon Free i en kavaj med namn på insidan.

Foto: TT

Annons