Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Otippade skon som går att matcha med allt – helrätt även i höst

18 jul, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Svårt att veta vad du ska ha på fötterna den här säsongen? Inspireras av stjärnorna och satsa på loafers. En otippad sko som håller även i höst.
Annons
Snyggt semestermodeBrand logo
Snyggt semestermode

Skomodellen loafers är både preppy och har en viss back-to-school-energi som vanligtvis förknippas med höstmode, och i år har loafers även varit sann konkurrent till sommarsandalerna.

Kort sagt: loafers är säsongens mest populära sko. På haute couture-mässorna i Paris tappade vi räkningen på antalet gäster som stylade sina minikjolar med de robusta lågskorna. Det fina med en loafer är att den är enkel nog att passa till praktiskt taget vilken outfit som helst. Ett mycket praktiskt par – utan krusiduller eller utsmyckning – kommer att skapa en flickig look.

Annons

Hailey Bieber älskar att bära sina Eytys Rio loafers, som har en fyrkantig tå, platt gummisula och en subtil tofsdetalj, under sommarmånaderna. Bieber gillar att bära dem med uppdragna vita strumpor, vilket är ett praktiskt såväl som ett estetiskt val, i varmt väder.

Så stylar du dina loafers

Bieber har burit sina favorit loafers med jorts, minikjolar, skräddade byxor och crop tops – det enda stället hon inte har burit dem är på stranden. Kendall Jenner lever också i klassiska loafers i sommar och bär sina från The Row konstant.

Annons

För bara ett par veckor sedan bar hon ett par knappt synliga vita hotpants i New York, en baseballkeps, uppknäppt skjorta och sina svarta läderloafers för att skapa en elegant version av den byxfria trenden som hon, i stort sett, startade.

Loafers och vita strumpor är den perfekta följeslagaren då det kommer till preppy sommaroutfits, som den randiga midiklänningen, eller Ralph Laurens kabelstickade shortsset och bh-topp som den tidigare brittiska Vogue-omslagsstjärnan Yasmin Finney bar på Wimbledon. Loafers ger en maskulin touch till din look i sommar och är det perfekta sättet att balansera upp en kortkort kjol eller klänning, för att inte riskera att stilen blir FÖR gullig.

Annons