Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Otroliga prislappen på Helena Segers väska – fascinerande historien bakom

21 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Helena Seger har onekligen känsla för stil och mode. Nu visar hon upp en ny accessoar – med en prislapp utöver det vanliga.
Annons
Helena Segers och Zlatan Ibrahimovic kärleksresaBrand logo
Helena Segers och Zlatan Ibrahimovic kärleksresa

Häromveckan meddelade Zlatan att han slutar med fotbollen. Det är ännu inte känt vad som blir hans nästa steg, men kanske blir det nu mer tid över för sönerna, och sambon Helena Seger?

Medan Zlatan i alla år har spenderat pengar på lyxiga bilar har Helena lagt kulorna på andra saker. Väskor, inte minst. Och hon har satsat på riktiga klassiker. Häromveckan visade hon upp en av sina många Hermès-väskor. Väskan, i modellen Birkin, är accessoarernas Rolls Royce. Den har en saftig prislapp – men så är den också en investering. Inte sällan går vintageväskorna av denna modell på MER än de nya varianterna.

Helena Segers Birkin Bag

Historien bakom Helenas Birkin Bag är både spännande och klassisk. Birkin-väskan sägs ha sitt ursprung i att skådespelaren Jane Birkin satt på samma plan som Hermès-chefen Jean-Louise Dumas och klagade på att hon inte kunde hitta en bra weekendbag i läder. Hon bar istället alla sina pinaler i en flätad korg. Denna ska ha gjort Jean-Louise Dumas bestört och han ska ha bett Jane att skissa upp sin drömväska. Och precis det gjorde hon.

Jane Birkin ritade väskan på en servett – och sedan skapades den ikoniska väskan. En väska som på senare år blivit en symbol för lyx och rikedom. Och det är inte så konstigt – med tanke på prislappen. En Birkin kostar, i det billigaste utförandet, runt 100 000 kronor.

Men väskan kan sträcka sig långt högre i pris – beroende på material och detaljer. Den är också oerhört svår att få tag på, och har en väntelista på åratal, vilket förstås har trissat upp priserna, också då det gäller värdet i andra hand. Just Helenas ena Birkin-väska, den bruna, är extra exklusiv. Av bilderna att döma tycks den vara i materialet alligator. Dessa väskor kostar runt en halv miljon kronor – styck. Och Helena har flera av dem! Enligt ryktet har hon sju olika Birkins hemma i garderoben. Dyrt? Ja. Men så sägs det också att en väska av detta slag är en bättre investering än aktier.

Annons