Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Outdoortrenden är inne – Hitta snyggaste funktionsplaggen!

04 jun, 2021 
AvAnnika Norman
Inspirationskollage om outdoor-trenden. Samtliga produkter beskrivs mer ingående nedan.
Ute är inne! Utility, funktion och friluft är ledorden för sommarens coolaste trend. Foto: Fiskars.
Friluftskläder är bland det snyggaste du kan bära just nu! Allt från den vindtäta jackan till de vattenresistenta byxorna är bevis på att utetrenden är inne!
Annons

Skaljackan

Skaljacka Haglöfs i två röda nyanser. Luva och figurnära passform.
Jacka, Haglöfs. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Här har vi en jacka som håller i regn och rusk, den snygga skaljackan skyddar mot vind men håller dig tack vare den inbyggda ventilationen sval under varma dagar och påfrestande aktiviteter. Stilren med bra passform och perfekt för vilka utomhusäventyr som helst! Läs mer och köp den här.

Trekking-sneakersen

Sneakers i beige två olika nyanser av beige. Turkosa detaljer och skosnören i orange. Spänns med dragsko. Sneakers från Adidas.
Sneakers, Adidas.

Sneakers med grov yttersula med bra grepp är optimala för terräng. De här skorna är dock båda lätta och flexibla och andas så du kan välja att bära dem med eller utan strumpor. De här sneakersen är perfekta om du ska ut i skogen och kanske behöver lite extra grepp. Läs mer och köp sneakersen här!

Annons

Funktionsbyxan

Militärgröna funktionsbyxor med förstärkningar vid rumpa och lår i svart. Fickor på låren och vid höfterna. Funktionsbyxor från Norrsken.
Byxor, Norrsken.

De här byxorna passar lika bra när du ska rensa ogräs eller promenera med hunden som om du ska ut och vandra eller utföra en enklare klättring. Byxorna är följsamma och tål såväl vatten som vind. Byxorna har de förstärkningar vid stuss och lår för extra hållbarhet.

Lättviktsjackan

Grön lättviktsjacka med dun. Limegrön dragkedja. Tunn dunjacka från Patagonia.
Jacka, Patagonia.

Patagonias ultralätta och tunna dunjacka kan användas som den är eller under en skaljacka för extra skydd och värme. Den är vattenavvisande och tillverkad av 100% återvunnen polyester och 800+ europeiskt går- och ankdun. Läs mer och köp jackan här!

Annons

Fiskarhatten

Brun fiskarhatt med snöre med dragsko för justering. Hatt från Fiskars by Maria Korkeila.
Hatt, Fiskars by Maria Korkeila.

Fiskehatten är en av sommarens hetaste accessoarer. En förlängning av den numera klassiska bucket hatten. Den här hatten skyddar huvudet och ögonen mot värme och sol och med hjälpa av band med dragsko kan du justera hatten så att den sitter kvar även under blåsiga dagar. Läs mer och köp hatten här!

Kardborresandalerna

Svarta sandaler med kardborreband. Sandaler från H&M.
Sandaler, H&M. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

De sportiga sandalerna med kardborreband är sköna och praktiska men också riktigt snygga. Ska du ha ett par tåliga sandaler i sommar så är det här utan tvekan vårt förstahands val. Fungerar lika bra till jeans som till en sommarkänning och vill du vara extra trendig? Kombinera dem med ett par sportiga sockor. Läs mer och köp sandalerna här! (reklamlänk)

Annons

Overshirten

Beige overshirt i ull. Oversizad skjorta med stora bröstfickor.
Overshirt, Arket. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Overshirt har blivit ett populärt plagg som kan användas som såväl jacka som tröja beroende på väder. Overshirten är ett plagg som fungerar vid många olika tillfällen och är den perfekta mixen av jacka och skjorta. Rulla upp ärmarna och matcha den med t-shirt, jeans och gummistövlar för en cool “på landet”-look. Läs mer och köp overshirten här. (reklamlänk)

Dagsryggsäcken

Beige ryggsäck med orangea detaljer. Ryggsäck från Haglöfs.
Ryggsäck, Haglöfs. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

En praktisk dagsryggsäck är ett måste om du exempelvis ska ge dig ut i skogen. Den här väskan passar för en vandring med tillhörande picknick och är lätt att bära och rymmer det du behöver inklusive din dator om du kanske cyklar till jobbet? En perfekt lättviktsryggsäck för dagsutflykten. Läs mer och köp ryggsäcken här! (reklamlänk)

Annons

Anoraken

Svart sportig anorak i glansigt, tunt material med dragsko vid halsen och i midjan. Anorak från Cos.
Anorak, Cos. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Snygg, stilren och praktisk! Så skulle vi beskriva den här sportiga anoraken som är skön att dra på sig efter ett träningspass eller som ett lätt vindskydd en blåsig men solig dag. Praktiska fickor och dragsko vid kragen och nertill om du vill behöver stänga ute regn och blåst. Läs mer och köp anoraken här! (reklamlänk)

Utilitybyxan

Svarta friluftsbyxor med fickor på sidorna och boot cut. Byxor från Wrangler.
Byxa, Wrangler, säljs enbart på Cubus.

Ett par friluftsbyxor med skön strech som gör det enkelt och smidigt att röra sig om man ska rensa ogräs eller jobba aktivt utomhus. Byxorna tål vatten och under varma dagar kan du rulla upp dem och göra dem till trekvartsbyxor med hjälp av en ögla och en knapp. Byxorna har en stilren design med vida benslut som förenklar ombyte av såväl byxor som skor.

Annons

Midjeväskan

Midjeväska i mörkgrönt. Väska från Fjällräven.
Väska, Fjällräven.

Ibland vill man bara ha en liten väska som rymmer det allra viktigaste; nycklar, mobil, plånbok… praktsikt om man inte vill släpa på en ryggsäck men ändå ha en sportig förvaring under utomhusutflykten. Väskan kan bäras i midjan som ett bälte eller cross body. Smidigt och enkel förvaring för saker du behöver ha lättillgängligt. Läs mer och köp väskan här!

Västen

Väst i beige pilé. Fickor på bröstet och i sidorna. Väst från Patagonia.
Väst, Patagonia.

En praktisk väst är inte bara skönt att ha under en jacka, den är också snygg och fungerar bra som enda ytterplagg under varmare dagar. Addera den över en stickad tröja eller t-shirt. Den här västen i mjuk teddyfleece har praktiska fickor och är behandlad för att stå emot smuts och vatten. Läs mer och köp västen här!

Annons

Funktions t-shirten

Vit t-shirt med korta ärmar och svart logga på bröstet. T-shirt från The North face.
T-shirt, The North face.

Det som är närmaste kroppen när du ska utöva sport eller iväg på någon utomhusaktivitet bör vara anpassad för just det. Den här t-shirten andas tack vare att den är tillverkad i ventilerande material som dessutom är snabbtorkande och fukttransporterande. Ingen vanlig, vit t-shirt med andra ord. Läs mer och köp t-shirten här!

Fleecetröjan

Vinröd fleecetröja med dragkedja och hög krage. Fleecetröja från Houdini.
Fleecetröja, Houdini.

En mjuk fleecetröja är ett plagg som kan användas ofta. Som tröja, ett värmande lager under en skaljacka eller vinterjacka för den delen (men nej, vi vill inte tänka på vintern just nu!) eller som enda jacka under en sval sommarkväll. Fleecetröjan gör att du behåller värmen och tack vare strechen ger den dig maximal rörelsefrihet. Läs mer och köp fleecetröjan här!

Ikoniska fester i HollywoodBrand logo
Ikoniska fester i Hollywood
Annons