Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Pär Lernströms ilska över NK:s smala skyltdocka: "Så oerhört korkat"

14 sep, 2016 
AvSofia Börjesson
I Nordiska Kompaniets skyltfönster stod fram tills nyligen en skyltdocka vars ben nästan var lika smala som armarna. Det fick Idol-programledaren att se rött.
Annons

Idol-programledaren Pär Lernström gick förbi varuhuset NK:s skyltfönster och reagerade starkt på de smala skyltdockorna som han menar manar till kroppshets. På Instagram lade han ut en bild tillsammans med ett öppet meddelande till NK. Han skriver:

”Hej NK. Vad skönt det är att ni kör med helt naturliga modeller i era butiker. Verkligen kanon att ni hetsar kvinnor/tjejer till att försöka se ut så här. Så oerhört korkat. Ni har på alla sätt råd att föregå med gott exempel och visa att ni inte är idioter.”

Nu hyllas Pär Lernström för sitt uppmärksammande och i kommentarsfältet delas hejarop ut tillsammans med egna berättelser. Så här skriver en av dem:

”Jag har alltid varit super smal och jag skulle uppskatta att se andra skyltdockor. Det är ett problem att detta är idealet. Kanske om jag hade sett andra skyltdockor när jag var mindre hade jag sluppit anorexi och bulimi?”

Nu har NK svarat på kritiken – och ger Lernström rätt.

Annons

– Vi vill ta ansvar för hälsosamma ideal och föregå med gott exempel. I det här fallet var det en nyöppnad avdelning som använde en egen skyltdocka som avbildar ideal vi inte vill representera. Tyvärr har vi missat att dockan användes men vi är tacksamma att Per uppmärksammade detta, säger Hanna Blom, pressansvarig på NK till Dagens Media.

Enligt varuhuset plockades skyltdockan bort redan en timme efter att Pär skrivit inlägget, och de har även kommenterat bilden han lade ut.

”Hej Per, tack att du har uppmärksammat detta. Det är viktigt för oss att vi tar vårt ansvar för att stå för hälsosamma kroppar och ideal. Vi försöker alltid att se till att vi väljer modeller och skyltdockor med omsorg och att de är hälsosamma och friska. Just i detta fall så har det fallit mellan stolarna att en avdelning har valt att ha just denna skyltdocka. Detta beklagar vi och vi har nu bytt ut de här skyltdockorna. Du får gärna höra av dig till oss vid fler frågor. Vänligen, Nordiska Kompaniet.”, skriver NK via sitt officiella Instagramkonto.

Annons