2:00

Efter reklamen: Ny stil för en dag - Så stylar vi vårmodet med läsaren Marie

(2:00)

Att vara trendig och modern i klädstilen är något som många eftersträvar att vara, men det kan vara lättare sagt än gjort att hänga med i alla svängar.

Brittiska modeexperten Lydia Tomlinson gör det lite lättare när hon i en video på Youtube, som också uppmärksammats av tidningen The Sun, tipsar om hur du kan tänka när du klär dig om du vill uppfattas som modern. Framförallt lyfter hon vilka plagg, stilar och detaljer som kommer göra att din klädstil upplevs som daterad – något de flesta vill undvika att vara.

Lindex släpper kollektion med mönster av Carl Larsson – se plaggen här

Bara skräddarsydda plagg

Lydia menar att de tajta och skräddarsydda siluetterna är något att ta ett steg bort ifrån om du vill uppfattas som trendsäker. Istället är det oversize som gäller – välj en större kavaj och byxor med vida ben.

Vill du fortfarande ha figurnära kläder är det bäst att inte matcha det med klackar.

– Det ser lite gammalmodigt ut, säger hon.

Hennes exempel på en daterad outfit blir ett par tajta stuprörsjeans matchade med en skräddarsydd kavaj och en tajt topp.

Lydia Tomlinson tycker det är bättre att blanda in oversize-plagg för att se modern ut.

För mycket av en stil

Modeexperten tycker att de allra flesta mår bra av att blanda feminina och maskulina inslag i sin stil, och inte bara det ena eller det andra – en helt feminin stil kan kännas daterad, medan en alltför maskulin sådan kan bli osmickrande. Istället tycker hon om att blanda olika element för en modern men elegant look.

Att klä sig enbart feminint eller enbart maskulint gör att stilen lätt känns daterad.

För många loggor

I perioder har det varit trendigt med stora loggor på kläderna och väskorna – Gucci och Louis Vuitton är några av märkena som många förknippar med deras loggor. Men det här måste vi släppa nu, menar Lydia Tomlinson.

– Att stapla loggar på varandra är inte en bra look, tycker hon.

Indiska släpper sin första badkollektion – spana in den här

Hon demonstrerar det hela med att bära en Louis Vuitton-väska och ett par solglasögon och bälte från Gucci.

– När du kombinerar dem blir det bara för mycket.

Istället tycker hon att det är bättre att köpa mer diskreta accessoarer, utan tydliga loggor.

Att matcha loggor med loggor ser omodernt ut.

Blommor i klara färger

Blommönster blir alltid populärt till våren och sommaren – men när det kommer till blommönster i klara färger så ska man akta sig. Det är lätt att de plaggen gör att hela stilen känns daterad och omodern. Istället tycker hon att det är bättre att testa andra typer av mönster på plaggen, som ger samma effekt men känns mer moderna.

Lydia visar blommiga plagg hon inte tycker fungerar.