Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Prinsessan Madeleines bästa modeögonblick

08 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kungens yngsta barn, prinsessan Madeleine, fyller år – grattis!
Vi firar genom att djupdyka i bildarkiven och spana in några av hennes vackraste modeögonblick genom åren.
Annons
9 bilder på drottning Silvia och prinsessan Madeleine när de var lika gamlaBrand logo
9 bilder på drottning Silvia och prinsessan Madeleine när de var lika gamla

Bröllopsklänningen

När prinsessan Madeleine gifte sig med Chris O'Neill 2013 gjorde hon det i en vacker brudklänning från italienska märket Valentino. Den klassiska bröllopsbakelsen med mängder av spets och vacker tyll inspirerade många brudar som gifte sig åren efter.

Lånade Silvias klänning

På den privata bröllopsfesten på Drottningholms slott bytte Madde om till en av sin mammas gamla klänningar från Nobelfesten – en vacker blåsa signerad Nina Ricci.

Annons

Vacker på dop

Det har fötts många barn i kungafamiljen sedan prinsessan Estelle kom till världen 2012, och på varje dop har prinsessan Madeleine varit uppklädd till tänderna. När hennes son Julian döptes lös hon i en vacker blåvit klänning prydd med blommor.

Avslappnat uppklätt

Varje år firas kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland med en stor fest och konsert. 2019 hittade prinsessan Madeleine den perfekta balansen mellan avslappnat och uppklätt när hon matchade en tyllkjol och höga klackar med en snygg stickad tröja.

Annons

Höll stilen höggravid

När prins Carl-Philip och prinsessan Sofia gifte sig 2015 var prinsessan Madeleine höggravid. Det hindrade henne absolut inte från att vara en av de vackraste på bröllopet, i sin rosa klänning signerad Elie Saab.

Nobelklänningarna

Genom åren har prinsessan Madeleine bjudit på många vackra kreationer i Stockholms stadshus, under de hårdbevakade Nobelmiddagarna. 2019 bar hon en cerise skapelse under själva Nobelfesten, och en blekrosa klänning på kungens Nobelmiddag dagen därpå.

Annons

Stilig i kostym

När det inte ska vara lika uppklätt som på Nobel och bröllop har Madeleine gärna en stilig kostym. På Childhood-dagen på Gröna Lund 2018 kom hon i en snygg blå kostym, som gjorde sig snyggt till hennes Florida-bränna.

Annons