Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Prinsessan Sofia dyker upp i trendiga färgen – därför är den så rätt i sommar

18 jul, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Prinsessan Sofia satsar på rosa i sommar. Men varför är trenden så rätt just 2023? Femina reder ut.
Annons
Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningarBrand logo
Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningar

Den 14 juli 2023 fyllde kronprinsessan 46 år. Födelsedagen firades, traditionsenligt, på Öland. På eftermiddagen, vid strax efter 16.00 inleddes hyllningarna till Victoria med sång och musik vid Sollidens slott. Därefter blev det kortege för kronprinsessfamiljen genom Borgholm. Slutdestination var slottsruinen där underhållning väntade. Under konserten, vid vilken Yvette Hermundstad var konferencier, framträdde artisterna Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz. Kvällens husband var Augustifamiljen under ledning av Stefan Sporsén. Vid ruinen anslöt också resten av kungafamiljen.

Annons

Under kvällen delades också Victoriapriset ut. Sedan år 1979 har en svensk idrottare prisats i samband med kronprinsessans födelsedag. I år fick ishockeyspelaren Erik Karlsson ta emot Victoriapriset av Victoria. Under fjolårssäsongen blev Erik Karlsson förste back på 30 år att nå över den magiska gränsen 100 poäng under en och samma säsong i NHL. Det är en prestation som endast sex försvarsspelare i NHL har lyckats med tidigare och Erik Karlsson är den första svenska backen.

Det bar Sofia under Victorias firande

Under kronprinsessans födelsedag satsade Victoria själv på en klänning från H&M. Madeleine bar en mönstrad klänning från Alexis och gröna klackar med knytband från Alexandre Birman och Sofia valde en rosa klänning från det norska modemärket ByTiMo. Drottning Silvia bar en rosa dräkt från Weill.

Annons

Faktum är att kulören som drottning Silvia och prinsessan Sofia valt att bära, rosa, är helrätt sommaren 2023. Anledningen? Filmen om Barbie, med Margot Robbie i huvudrollen, som har premiär nu i juli, den 21 närmare bestämt. Och som bekant är rosa en högst central färg i Barbies tillvaro.

”Den rosa kulördrömmen står högt upp på modelistan inför våren och sommarn 2023! Färgpaletten levererar puderrosa och soft pink men framförallt fuchsia och cerise som stod högst i kurs under modehusens visningar. Vad de har gemensamt är att de alla skapar kärlek vid första ögonkastet. Var inte rädd att mixa olika nyanser med varandra eller med andra klara färger som grönt, orange eller gult – det kan bara bli ännu bättre!”, skriver svenska modetidningen ELLE.

Annons