Puddle jeans.
Fem favoriter från Femina – jeansspecial
1:04

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – jeansspecial

(1:04)

Slå på ljud

De allra flesta av oss har åtminstone ett par jeans i garderoben, och de flesta fler än så – jeansen fungerar så väl till vardags som på fest, och går att klä för alla olika väder beroende på vad man bär till.

I höst är jeansen lika aktuella som alltid, och det är ledigare och lösare modeller som slår högst på trendskalan. En av de hetaste modellerna är puddle jeans – en utveckling av förra årets trendiga puddle pants.

Jag har XL och min kompis har S – så ser vi ut i likadana kläder

Vad är då puddle jeans? Puddle jeans innebär att jeansen är så långa att de lägger sig kring fötterna. Tänk ett par vida jeans i 70-talsstil, som inte slutar vid ankeln, utan fortsätter ner till marken och lägger sig snyggt kring fötterna, så kommer du vara snyggast på stan i höst.

Paris fashion week street style.

Modeprofilen Helena Bordon i puddle jeans.

Foto: Marcy Swingle/Shutterstock
Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Så stylar du puddle jeans

Det går dock en hårfin gräns mellan perfekt längd och för långa jeans – börjar du trampa på jeansen när du har skor på dig kommer det snart se mer slarvigt än chict ut. Välj en längd som slutar precis ovanför marken när du har skor på dig så kommer det se elegant och moderiktigt ut. Matcha med ett par snygga sneakers eller ett par klackar.

Stylisten: Här är höstens absolut trendigaste kappa

Emily Ratajkowski.

Kända modellen Emily Ratajkowski har hittar rätt jeansbenlängd.

Foto: Marcy Swingle/Shutterstock

Puddle pants blev stort 2022 när brittiska prinsessan Kate Middleton fotograferades klädd i ett par långa svarta byxor, som rynkade sig kring hennes fötter. Eftersom kungligheten också valde klackar till byxorna såg hennes ben extra långa ut. Trenden plockades sedan upp av världsstjärnor som Jennifer Lopez, Bella Hadid och Chrissy Teigen.

Källa: Pure wow.

Mest läst