Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Puddle jeans är höstens stora byxtrend

04 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Puddle jeans.
Jeans är ett av de viktigaste plaggen i många garderober – den praktiska och snygga byxan fungerar i alla lägen.
I höst är det puddle jeans som är en av de hetaste modellerna, och stjärnorna har redan hoppat på trenden.
Så får du också till looken!
Annons
Fem favoriter från Femina – jeansspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – jeansspecial

De allra flesta av oss har åtminstone ett par jeans i garderoben, och de flesta fler än så – jeansen fungerar så väl till vardags som på fest, och går att klä för alla olika väder beroende på vad man bär till.

I höst är jeansen lika aktuella som alltid, och det är ledigare och lösare modeller som slår högst på trendskalan. En av de hetaste modellerna är puddle jeans – en utveckling av förra årets trendiga puddle pants.

Vad är då puddle jeans? Puddle jeans innebär att jeansen är så långa att de lägger sig kring fötterna. Tänk ett par vida jeans i 70-talsstil, som inte slutar vid ankeln, utan fortsätter ner till marken och lägger sig snyggt kring fötterna, så kommer du vara snyggast på stan i höst.

Annons
Paris fashion week street style.
Modeprofilen Helena Bordon i puddle jeans.

Så stylar du puddle jeans

Det går dock en hårfin gräns mellan perfekt längd och för långa jeans – börjar du trampa på jeansen när du har skor på dig kommer det snart se mer slarvigt än chict ut. Välj en längd som slutar precis ovanför marken när du har skor på dig så kommer det se elegant och moderiktigt ut. Matcha med ett par snygga sneakers eller ett par klackar.

Emily Ratajkowski.
Kända modellen Emily Ratajkowski har hittar rätt jeansbenlängd.

Puddle pants blev stort 2022 när brittiska prinsessan Kate Middleton fotograferades klädd i ett par långa svarta byxor, som rynkade sig kring hennes fötter. Eftersom kungligheten också valde klackar till byxorna såg hennes ben extra långa ut. Trenden plockades sedan upp av världsstjärnor som Jennifer Lopez, Bella Hadid och Chrissy Teigen.

Källa: Pure wow.

Annons