Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Redaktionen tipsar: Här är jeansen vi älskar

14 feb, 2024 
bekväma jeans
Från tidlösa klassiker till bekväma och prisvärda guldkorn. Vi på redaktionen har listat våra favoritmodeller när det kommer till denimhyllan.
– De är bekväma men samtidigt snygga, har hög midja och passar till alla skor, säger Feminas redaktionschef Margareta Gotthardsson.
Annons
Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden

Att hitta rätt i jeans-djungeln är inte alltid det lättaste. Det finns jeans i alla möjliga olika modeller, tvättar, längder och stilar. Men när man väl har hittat rätt så håller man ofta hårt i en viss modell, kanske till och med köper samma modell i flera olika färger.

Så, vad har vi på Femina för favoritjeans? Vilka är våra go to-jeans? Nedan listar vi modellerna vi älskar!

Lättburet och bekvämt

Namn: Jenny Fredriksson, modechef

Jeansmodell: Tulsi jeans från Arket

Annons

Motivering: Vida jeans som passar många figurer och är en lättburen och bekväm modell. Väljer man en enfärgad tvätt blir det en mycket mer dressad look som man lätt kan matcha med en kavaj om man vill vara office first snygg eller en cool t-shirt om man vill vara tuff och ledig. ANNONS Här kan du köpa dem.

Vida jeans från Arket
Klicka på bilden för att komma till jeansen.

En tidlös klassiker

Namn: Nina Jakobson, editionschef

Jeansmodell: 501® Originals från Levis

Motivering: Jag har gått tillbaka till klassiska 501:or som var det ENDA jag hade på mig från att jag var 15 till åtminstone 30. Vet egentligen inte varför jag slutade ha dem, men nu är mina favoriter ett par ljust slitna. Älskar looken – och knappgylfen! Här kan du köpa dem.

Annons
Levis 501 dam original
Klicka på bilden för att komma till jeansen.

Sköna jeans med karaktär

Namn: Sara Samuelsson, AD

Jeansmodell: St. Monica från Jeanerica, pris: 1 900 kr.

Motivering: Det är inte bara mina skönaste, mjukaste jeans utan en pålitlig humörhöjare. De har så mycket karaktär att jag knappt behöver lägga tankekraft på resten av outfiten för att känna mig fin. Här kan du köpa dem.

vintage sköna jeans
Klicka på bilden för att komma till jeansen!

Prisvärda stuprörsjeans

Namn: Aino Oxblod, reporter

Annons

Jeansmodell: Molly från Gina Tricot, pris: 360 kr.

Motivering: Jag älskar Gina Tricots klassiska Molly-jeans – de är de mest prisvärda och bekväma stuprörsjeansen på marknaden, med skönt hög midja. Jag vet, jag vet – stuprör är inte högst upp på trendlistorna. Men för oss som inte vill släppa våra skinny jeans är de här perfekta. De finns också i olika modeller och längder, och passar alla olika storlekar. ANNONS Här kan du köpa dem.

Bekväma och prisvärda jeans Molly Gina Tricot
Klicka på bilden för att komma till jeansen!

Bekväma jeans för höfter och rumpa

Namn: Sara Löf Nyqvist, mode- och skönhetsredaktör

Annons

Jeansmodell: Hanna vida high waist från Lindex, pris: 499 kr.

Motivering: Jag har alltid haft jättesvårt att hitta jeans då mina höfter och rumpa är större än resten av kroppen. Antingen sitter de för tight upptill eller så blir de för stora nedtill – de passar aldrig hela vägen! Men jag har hittat hem hos Lindex, flera av deras jeans är stretchiga och är bra i storleken. Modellen Hanna är så bekväm och min rumpa och min post-gravidmage får äntligen plats! ANNONS Här kan du köpa dem.

stretchiga jeans för breda höfter
Klicka på bilden för att komma till jeansen!

Jeans som passar till alla skor

Namn: Margareta Gotthardsson, redaktionschef

Annons

Jeansmodell: Arch jeans från Cos, pris: 900 kr. Och

Motivering: Jag har två små barn och är 37 år, tiden för låg midja och obekväma jeans är förbi. Därför älskar jag att jag har hittat dessa jeans som verkligen blivit mina svarta favoriter. Bekväma men samtidigt snygga, hög midja och passar till alla skor: från kängor och boots till sneakers (klackar har jag också lämnat bakom mig – hej Hallux Valgus och dålig rygg – men de skulle absolut även vara snygga att styla till pumps). Dessutom håller sig den svarta färgen bra, jag tvättar dem ofta och de har samma färg som vid köpet. ANNONS Här kan du köpa dem.

hög midja jeans bekväma cos
Kllicka på bilden för att komma till jeansen.

Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden
Annons