River Islands senaste kampanj för märkets barnkläder går under namnet ”Labels are for clothes, not for kids”. Kampanjen vill hylla barn för deras olikheter och bidra till större mångfald i modebranschen samtidigt som de visar upp den senaste kollektionen för barn.

Bland barnen som medverkar som modeller finns Gabriel, 4, Mia, 3, Cora, 6, Miley, 4 och Teddy, 5 – många med olika funktionsvariationer och alla med olika utseende, karaktär och bakgrund. Alla barn, som är i åldrarna två till elva, har dessutom fått en egen rolig etikett på kläderna med texter från ”May cause cuddles” till ”50 % cute, 50 % rascal”.

Tanken bakom designen på kläderna är att barnen ska kunna uttrycka sig själva och vara sitt eget unika jag. Kläderna varierar från enfärgade och mångsidiga basplagg till färgglada mönster och tryck inför vårens och sommarens varmare dagar.

”Jag är stolt över att vara en del av vår mest spännande reklamkampanj hittills. De senaste åren har vi sett ett skifte på marknaden och i attityden hos våra konsumenter – de vill utrycka sig själva och inte bli definierade av normer. Labels are for clothes-kampanjen är vår bekräftelse på den välkomna rörelsen. Vi strävar kontinuerligt efter att utvecklas som varumärke och ser till att våra kampanjer på bästa möjliga sätt representerar den moderna River Island-kunden”, säger Josie Cartridge, River Islands Customer Director i ett pressmeddelande.

Se den färgsprakande kampanjen här:

Artikeln publicerades först på MåBra.