Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Rodebjers nya kollektion hyllar Jane Goodall

10 maj, 2017 
AvIda Gustafsson
I dag släpps Rodebjers tidiga höstkollektion som inspirerats av primatologen Jane Goodall, som ägnat hela sitt liv att studera bergsgorillor. Lanseringen sker i samarbete med en rad starka skandinaviska kvinnor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Rodebjers kollektion Pre Fall 201, har inspirerats av vildmarken och är en hyllning till djuren och framförallt Jane Goddall, primatologen som outtröttligt ägnat hela sitt liv att studera bergsgorillor.

– Jag är ödmjuk inför och inspirerad av Jane Goodalls kompromisslösa passion och nyfikenhet. Hon påminner mig om att vi inte är de enda varelserna med personlighet, känslor och reflekterande sinnen. Hennes observationer av djurens sociala liv var utgångspunkten till denna kollektion, säger Carin Rodebjer, grundare och Creative Director på Rodebjer.

Annons

Kollektionen som består av långa siluetter, stora kragar och plagg med djurtryck i varma sandtoner, mörkgrönt och -blått och accentfärger som fuchsia och vitt. Plaggen lanseras i samarbete med en rad kända skandinaviska kvinnor, som bland annat feministen, artisten och konstnären Karin ”Kakan” Hermansson, dokumentärfotografen Malin Fezehai och sångerskan Maria Mena . Tillsammans har de fått fundera över sina egna kall och passioner med utgångspunkt i Goodalls berömda citat:

”If you really want something you have to be prepared to work very hard. Take advantage of opportunity, and above all, never give up.”

På frågan om vad som är Kakan Hermanssons kall så svarar hon:

– Övermanna patriarkatet, krossa rasismen. All form av förtryck verkar gå hand i hand, de verkar älska varandra.

Intervjuerna och bilderna på kvinnorna stylade i Rodebjers kläder går att läsa och se på Rodebjers hemsida.

Annons

Läs även 

Sportigt och välklätt – se Rodebjers höstvisning här

Snyggt stickat och kritstreck hos Busnel i höst

Annons