Artikeln innehåller reklamlänkar

Skådespelerskan Rooney Mara, som spelade Lisbeth Salander i filmen The Girl With The Dragon Tattoo, var en av gästerna på Vanity Fairs efterfest, efter Oscarsgalan i natt. Rooney gjorde entré på röda mattan iförd en vit vadlång klänning. Det visade sig att klänningen kommer från svenska kedjan H&M.

– Klänningen är specialsydd för Rooney Mara för det här speciella tillfället men det kommer att finnas en liknande plisserad klänning, i ljusrosa, i vår Conscious Exclusive-kollektion som lanseras den 20 april i utvalda butiker och på hm.com, berättar H&M Sveriges kommunikationschef Johanna Dahl.

HM-4-1

Så här ser H&M:s butiksversion av klänningen ut.

– Den eteriska klänningen i benvitt med georgette-plisseringar är gjord av återvunnen polyester som skapats av gamla PET-flaskor. De genomskinliga breda axelbanden visar mycket av ryggen och volanger av plisseringar faller från urringningen ner över den långa silhuetten.

Johanna Dahl fortsätter:

– Rooney Mara har ett personligt intresse för hållbarhet och för oss är hon den perfekta ambassadören att bära våra Conscious-kollektioner.

Foto H&M

Artikeln publicerades ursprungligen på ELLE.se.

Läs mer:

H&M:s Conscious Exclusive-kollektion – se filmen här!

Kronprinsessans sportkollektion för H&M

Prinsessan Victoria valde H&M-klänning på Nobelfesten

Alicia Vikanders klänning på Oscarsgalan 2017 gör succé!

Pinsammaste ögonblicket på Oscarsgalan – se den historiska tabben

Emma Stone tar ställning med diskreta detaljen på sin galaklänning