Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Så får du kläderna att passa din kropp helt perfekt

31 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Inga kroppar ser likadana ut, och ibland kan det vara svårt att få kläderna att sitta perfekt utan att gå till skräddare.
De här modeexperterna delar med sig av sina bästa knep för att anpassa sina kläder efter kroppen och få den snyggaste passformen.
– Låt inte dina kvinnliga former och kurvor hindra dig från att ha den stil och uttrycka dig som du vill, säger India Batson.
Annons
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

Vi har alla olika kroppstyper, former, längd och bredd – det är därför inte så konstigt att det ibland kan vara svårt att hitta plagg som sitter helt perfekt. Men hur ska man göra för att få kläderna som hänger oanvända i garderoben att kännas och sitta bättre? Det finns faktiskt olika knep att ta till.

Underkläder – det ska du tänka på

Brittiska modeinfluencern India Batson har över 400 000 följare, och i en video på Youtube delar hon med sig av sina bästa tips för att få kläder att sitta snyggt. Hon menar att det viktigaste steget är att ha underkläder som är snygga och sitter som de ska. India har stora bröst med en kupstorlek på 70G, och menar att det inte hindrar henne från att klä sig som hon vill.

Annons

– Låt inte dina kvinnliga former och kurvor hindra dig från att ha den stil och uttrycka dig som du vill, säger India Batson och fortsätter:

– Om du vill ha en polotröja med stora bröst, ha det! Om du vill ha halterneck-klänning med små bröst, ha det!

En annan modeexpert på Youtube är Dearly Bethany, som inför sina 1,7 miljoner följare ger viktiga stylingtips hon plockat på sig under karriären.

– En professionell behå-säljare sa en gång att allt handlar om bakstycket. Vi tenderar att ha för stort bakstycke och för små kupor. Testa i stället en mindre storlek på bakstycket och en större kupa, så kommer brösten kännas mer stöttade, säger hon, och tipsar också om bodysuits som ett sätt att få extra mycket stöd för brösten i tajta klänningar.

Gör obekväma skor skönare

Att ha obekväma skor kan förstöra en hel dag, men samtidigt vill vi gärna få användning av alla snygga klackar och boots i garderoben. Bethany tipsar om att gå in skorna hemma innan de ska användas ute.

Annons

– Om det är skor där det får plats en strumpa, bar dem med strumpor i en vecka innan du har dem på ditt stora evenemang.

India tipsar i stället om att ta av sig skorna när det går.

– Få det att se ut som att du har dem på dig hela kvällen när du inte har det. Ta av dem i bilen, ta av dem under bordet på middagen och sträck ut tårna.

Styla kläderna – och var bekväm

Dearly Bethany trycker på vikten av att vara bekväm i kläderna du har på dig, men att det fortfarande kan se stylish ut.

– Jag älskar stretch i midjan, men aldrig mjukisbyxor. Jag väljer byxor i linne eller siden som jag kan ha ute med en svart klack eller stanna hemma i med slip in-skor, tipsar hon.

För att få kläderna att sitta snyggt handlar det mycket om balans menar Bethany, och tipsar om att våga visa lite hud när du använder kläder som är oversize. Att styla kläder som är för stora med ett bälte får både kläderna att sitta bättre men ger också en snygg detalj på kläderna.

Men som sista utväg tipsar hon också om att ta hjälp av skräddare.

– Om du vill att det ska sitta helt perfekt så är en skräddare alltid bästa alternativet. Jag räknar alltid med det i min budget för vissa plagg.

Källa: The Sun.

Annons