Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så förbereder du dig bäst för mellandagsrean

25 dec, 2015 
AvMalin Karlberg
Annons

Slipp stressen och kaoset på årets mellandagsresa. Låt det istället bli en stund för fortsatt julmys, fynd och trevligheter. Vi listar de bästa tipsen för att få en bra dag – samtidigt som du får tag på årets sista fynd! 


1. Ät en ordentlig frukost

Chanserna till att du kommer att skippa lunchen i shoppingkaoset är rätt stor. Prio ett är därför att ladda upp med en brakfrukost på morgonen så att energin är på topp. Satsa på långsamma kolhydrater och protein för att hålla dig mätt länge. Havregrynsgröt och ett kokt ägg är perfekt, eller varför inte överbliven julskinka på fullkornsbröd?

2. Välj sköna skor

Dagens allra bästa tips: ta inte på dig osköna skor. Du kommer att vara ute på stan i många timmar och fötterna kommer att utsättas för mycket. Sneakers är det säkraste valet.

3. Bestäm innan vilka plagg du vill ha

Effektivitet är A och O. Tänk till kring vad du vill köpa och gå all in för att få dem. Fynda saker du springer över också, men tappa inte fokus från det du verkligen vill ha.

Annons

4. Se till att ha ett fullt konto

Madrömsscenariot på mellandagsrean är utan tvekan att pengarna tar slut när du ska betala. Speciellt om du precis stått i en 50 meters kö till provrum och kassa. Se därför till att kolla kontot i förväg.

5. Gå på toaletten innan

Det ska inte finnas någon anledning till att lämna kön till provrummet eller kassan. Se därför till att uträtta allt du behöver göra innan du startar årets sista shoppingrunda.

6. Ta med människor med positiv inställning

Den här punkten har aldrig varit så viktig som just nu. Du behöver pepp och inget annat. Vet du någon ständigt optimist som alltid dansar runt, oavsett köer, stress och folkmassor? Bra, ta med hen.

7. Ha med dig något ätbart…

Det kommer att vara extremt viktigt att fylla på med ork och energi under dagen. Du får inte ge upp bara för att du ser köerna och allt folk. Fyll därför upp handväskan med mängder av snacks.

Annons

8. …och något drickbart

Tänk på shoppingrundan som ett träningspass. Det kommer bli varmt, svettigt och ansträngande – och du kommer att behöva fylla på vätskedepåerna. Packa en fylld vattenflaska, så slipper du dessutom handla dryck för dyra slantar du istället kunde lagt på reafynd.

9. Skippa jackan om du har möjlighet

Ifall du shoppar i ett stort köpcentrum, försök att lämna ifrån dig jackan. Att gå runt och svettas i timmar inomhus i en tjock dunjacka är ingen hit. Kör du kan du lämna jackan i bilen, annars finns det ofta förvaringsboxar där du kan knöla in den.

10. Välj ut några podcasts

Det kommer bli väntetid, utanför provrum och i kassaköerna. Men stressa inte upp dig, och bli inte irriterad, det går inte fortare för det. Sätt på dina sparade och utvalda podcasts i öronen så har du något att göra under tiden.

11. Klä dig smart

Chanserna är stora att du kommer ta av dig och klä på dig kläderna om och om igen, i en rad olika provrum. Det är därför helt fel dag att välja den där skjortan med 16 knappar eller klänningen där du behöver hjälp för att dra upp dragkedjan i ryggen. Välj istället plagg som går fort att ta på och av.

Från: ELLE.se

 

AV LISA SERGERSON & MALIN KARLBERG

Annons