Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så förvandlar H&M skräp till kläder – se filmen

08 feb, 2017 
H&M:s nya Conscious Exclusive-kollektion är här. Nytt för i år? Kläderna är gjorda av skräp.
Annons
hm-5

I dag avslöjade H&M att deras nya Conscious Exclusive-kollektion innehåller det hållbara materialet BIONIC®. Det är ett slags polyestertyg, framtaget av återvunnen plast som har samlats in från stränder och vattendrag. Det nya materialet märks, bland annat, i en plisserad klänning.

Ansiktet utåt för kollektionen är supermodellen och filantropen Natalia Vodianova, som gör sin första kampanj för H&M.

Annons

– Jag är stolt över att få vara en del av H&M:s Conscious Exclusive-kampanj. Det är fantastiskt att se utvecklingen av de hållbara material som används i kollektionen. Det visar att vi är på väg mot en alltmer hållbar modebransch, säger Natalia Vodianova i ett pressmeddelande.

Utöver en kollektion för dam och herr, innehåller Conscious Exclusive för första gången även barnplagg, samt dofter framställda av ekologiska oljor. Kollektionen kommer att finnas tillgänglig i cirka 160 butiker världen över, samt på hm.com från den 20 april.

”Conscious Exclusive är en viktig del av H&M:s arbete mot en mer hållbar modeframtid. Av H&M:s sortiment tillverkas nu 20% i mer hållbara material, och målet är att årligen öka denna andel. H&M är en av världens främsta användare av återvunnen polyester och en av de största inköparna av ekologisk bomull. Målet är att all bomull ska vara 100% hållbart framtagen senast 2020”, skriver H&M i ett pressmeddelande.

Annons
hm-4
hm-8
hm-7
Annons
hm-2
hm-1
Annons

Läs även Vårens trendplagg – 7 shoppingtips med volang!

 

Foto H&M

Läs även Nu kan du se klänningarna från Downton Abbey i Sverige

 

Annons