Goldie Hawn i filmen "Den perfekta stöten" från 1971.

TT

Black Friday infaller dagen efter Thanksgiving, den fjärde fredagen i november och är Amerikas mest största shopping-och readag och nuförtiden har det stora shoppingjippot spridit sig till hela veckan fram till Black Friday och även spillt över till nästkommande måndag, den sk Cyber måndagen. I Sverige introducerades Black Friday så smått 2013 för att explosionsart utvecklat sig till årets shoppingfest. Från början var det mest el-och teknikprylar som man som kunde fynda men fenomenet har spridit sig till ALLA branscher.

Här samlar vi ihop tre punkter som är viktiga att tänka på - för att få den bästa shoppingupplevelsen och gör så man inte känner att man har förköpt sig i den stora shoppingyran som heter Black Friday.

1. Gör din research

Som med nästan allt gäller det att planera sin shopping, för att kunna göra de bästa fynden. Black Friday är ett utmärkt tillfälle att göra de stora inköpen som tex den drömmiga vinterkappan som kostar lite för mycket eller ett par kanske helt ljuvligt onödiga glittriga örhängen. Ha span på dina favorit-och drömplagg, för man vet aldrig om det kommer in ett drömerbjudande på JUST ditt drömköp. Och på det sättet har du också koll på ursprungspriset så det inte blir några luriga prishöjningar precis innan rean.

Travel in style med Joan Collins och mängder med Louis Vuitton bagage1989.

2. Planera i tid och köp alla julklappar nu #goals

Tänk om man kunde vara så planerad att man kunde göra all sin julhandel sådär i slutet av november. Man kan ju alltid drömma… Men här finns det slantar att tjäna. Ifall du älskar att planerar och vill tjäna en hacka är detta inte en dum strategi att använda sig av. Du sparar pengar - och på det sättet unna dej själv en fin blus för slantarna som blir över.

Leonardio Dicaprio i filmen Wall street wolves

Kasta inte pengarna i sjön under Black week! Leonardio Dicaprio i filmen "Wolf of Wall Street" från 2013.

Foto: TT

3. Kurera dina wishlists på dina favoritshoppingsajter

Ta rygg på alla shoppingnördar som gillar att nätshoppa. De jobbar extremt mycket med shoppingsajternas wishlists-system. Vilket är superbra, för många shoppingsjter är ENORMA och det är lätt att man tappar bort sina drömköp när man trålar nätet efter fina plagg och prylar. Här lägger du allt du gillar och på det sättet har en överblick när det är roliga reor och prissänkningar på g.

Ha dessa små tips i åtanke när du ger dej ut i shoppinghavet vare sig det är på nätet eller i fysiska butiker. Och glöm inte: det kommer alltid en ny rea – så gråt inte över ett missat fynd: för snart kommer mellandagsrean. Happy Shopping!

LÄS MER:

15 vinterjackor och kappor att fynda under Black Week

H&M Conscious Exclusive AW20 – spana in kollektionen

17 snygga julklänningar att fynda på rean

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: