Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Så gick det till bakom kulisserna när Efva Attling blev Feminas modell

24 maj, 2021 
AvAnnika Norman
FotografMattias Edwall och privaT
Från vänster: Efva Attling i långklänning i rosa och orange mönster, kläder som fotograferades upphänga på en klädstång och Efva hållandes i en stor bukett olikfärgade ballonger.
Backstage-bilder från Efva Attlings omslagsplåtning i Femina.
En solig vårdag plåtads designern Efva Attling för Femina. Ett färgsprakande mode där dagens modell själv var med och valde ut alla outfits. Men hur gick det till under plåtningen? Vi frågade Feminas Moderedaktör Jenny Fredriksson om hon kunde ta oss med bakom kulisserna, häng med!
Annons
Efva Attlings stilråd till kvinnor över 50Brand logo
Efva Attlings stilråd till kvinnor över 50
Blus i polyester/elastan, XS–XL, 1 599 kr, By
Malina. Byxor i polyester/ull/viskos, XS–XL, 2 495 kr, Rodebjer. Skor i läder/strutsfjädrar, 4 200 kr, ATP Atelier. Hårextension Clip-on set, 899 kr, Rapunzel of Sweden. Örhängen i oxiderat silver/sötvattenspärlor, 2900 kr, ring i silver/barockpärla, 5500 kr, alliansringar i vitt guld/diamanter resp guld/diamanter, 19 900 kr/styck, armband i vitt guld/ diamanter, 6 500 kr, allt Efva Attling Stockholm.
"Det här är en perfekt cocktailklädsel – festlig men inte overdressed med ett par svarta slacks och avslutas med ett fyverkeri till skor på fötterna." Foto: Mattias Edwall

Designern Efva Attling firar i år 20 år som designer och Femina ville uppmärksamma det genom att låta designern styla sig själv i outfits hon gillade till ett modejobb i tidningen. Vissa var helt i hennes egen stil och andra tyckte hon helt enkelt var för härliga för att inte fotograferas i när chansen gavs. Feminas Moderedaktör Jenny Fredriksson valde ut ett stort urval av kläder för Efva att välja mellan och sedan började pusslet med att sätta ihop alla klädkombinationer. Plåtningen ägde rum på magiska Ruin Retreat i Nacka och eftersom vi är nyfikna på hur det egentligen gick till under plåtningsdagen bad vi Feminas moderedaktör Jenny om lite back stage-information.

Annons
Klänning i polyester/polyamid, XXS–L, 8800 kr, Cecilie Bahnsen/Mytheresa.com. Hårextension Clip-in ponytail i äkta hår, 2199 kr, Rapunzel of Sweden. Örhängen i silver, 2900 kr, ring i vitt guld/ akvamarin/diamanter, 69500 kr, earcuff i silver/ diamanter, 2900 kr, allt Efva Attling Stockholm.
Efva Attling beskrev den vita Cecilia Bahnsen-klänningen som en dröm, vars siluett alla har inspirerats av. Foto: Mattias Edwall.

Hur planerar man en sån här plåtning?

– Vi började med att pratas vid över telefon och jag tog Efva på pulsen och tog reda på vad hon diggar mode-och trendmässigt, sen gjorde jag min tolkning av Efvas stil när jag plockade hem kläder från designers och varumärken. Det var från det plocket Efva gjorde sina val.

Utsikt över poolen på Ruin retreat.
Dröm-location – Ruin retreat i Nacka.
Annons
Klädställning med olika, färgglada kläder från plåtningen med Efva Attling i Femina.
Kläder redo att fotograferas.

Och själva plåtningsdagen, hur gick den till?

– Dagen började tidigt på morgonen för oss. Klockan 08 var det call time för teamet ute på Ruin retreat, fotograferingens location som ligger strax utanför Stockholm. Då är det bråda tider att packa upp, steama kläder, sätt ljus och bestämma var man ska fotografera. Sen kom Efva in lite innan nio för hår och make. Sen började dagen och vi gjorde en massa härliga bilder och omslag, för att vara klara och ihop packade lite efter klockan 18.

Klänning i polyester/metallic, XXS–XL, 3 400 kr, Stine Goya. Skor i textil, 3 345 kr, Loef
Att få ut alla ballongerna till Ruin Retreat var inte det lättaste... Foto Mattias Edwall
Annons

Hände något oplanerat som du kan berätta om?

Det händer alltid en massa oförutsedda saker kring en sån här stor produktion som till exempel hur man ska frakta ett härligt stort knippe med jättemånga ballonger som inte går in i budfirmans bil till att coronasäkra location och att hitta rätt rekvisita. Det var också ett kärt besvär att välja vad som skulle plåtas av alla fina plagg och accessoarer som vi hade fått in.

Efva är ju supersnygg på samtliga bilder, hur gick tankarna kring hår och makeup?

Kvinnligt och snyggt, Efva körde sin favoritlook med fransar och eyeliner. Sen blev det olika roliga frisyrer till varje outfit för att förhöja modelookens känsla. Efvas favoritfrisyr är den så kallade ”partybullen”, det vill säga den snygga håruppsättningen som man kan se på omslaget men hon gillade även den flirtiga hästsvansen med söta bollar som ni bara måste spana in!

Vad åt ni till lunch?

Vi åt en vegetarisk pokébowl till lunch och sen hade vi god fika med kaffe och choklad för att hålla energinivån uppe under dagen.

Annons

Okej, sista frågan: Hur är Efva som person?

Det finns ingen som Efva Attling - underbar, örnkoll på mode, inspirerande och hur rolig som helst!

Väst- och kofta-set i ull/ kashmir, XXS–XXL, 4500 kr, Dorothee Schumacher. Handgjort diadem med tyg­ blommor, 4900 kr, Tim Mårtenson plym­ makare. Hårextension Clip-in ponytail i äkta hår, 2199 kr, Rapunzel of Sweden. Örhängen i vitt guld/diamanter, 79 900 kr, earcuff i silver/diamanter, 2900 kr, allt Efva Attling Stockholm.
I intervjun berättar Efva att hon älskar huvudbonader som hatt och diadem. Och inte minimalistiskt, snarare "påfågel" Foto: Mattias Edwall
Efva Attling med en stor klase med olikfärgade ballonger.
That's a wrap!

Ni hittar alla bilder och såklart omslagsintervjun med Efva i senaste numret av Femina.

Annons