kappahl-make-it-feel-right

Alla pratar hållbarhet och ingen kommer undan. Nu ger sig även klädjätten Kappahl djupt in i ämnet för att bidra till ett väl fungerande kretslopp.

– Vi behöver mer hållbara material och mer hållbara tillverkningsmetoder och plaggen behöver samlas in igen när konsumenten använt dem färdigt, säger Maria Segergren som är sortiments- och designdirektör på KappAhl.

Genom filmsatsningen Make it feel right vill företaget inspirera och uppmuntra oss till att bättre ta hand om det vi har köpt, samt återbruka det vi har tröttnat på. Journalisten Annika Leone guidar till experternas och designernas tips och kunskaper, samt tar oss med till bomullsfälten i Indien och diskuterar vägen framåt.

film_kamera_karin_annika

Men hur kan vi redan i dag få våra kläder och tyger att leva längre? Jo, att återupptäcka och redesigna i sin garderob är en väg, eller att lämna överflödiga plagg till second hand. I sista hand bör vi lämna in allt för textilåtervinning, i stället för att slänga i hushållssoporna. Det kan även gälla ett par trasiga strumpor eller en fläckig t-shirt!

Och på tal om fläckar så har även klädvård ett eget kapitel i satsningen. Att punktmarkera fläckar i stället för att slentriantvätta hela plagg minskar slitaget på tyget, samt sparar på vatten och kemikalier för miljöns skull.

Visste du att …

…vi köper 12 kilo kläder och textilier per år, men slänger nästan 8 kilo i hushållssoporna?

…hälften av det som Kappahl i dag samlar in i sina butiker kan återanvändas i befintligt skick, inom second hand eller hjälpdonationer? Av den andra hälften kan nästan allt malas ner till nya textila material, till exempel isolering.

Se flera av filmerna här

LÄS MER!
Femina tar ställning för hållbar shopping

Mest läst