Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så klär du dig i vårens trendigaste färgskala – 9 shoppingtips

11 mar, 2022 
Av
Orange och gula kläder.
Varma toner av citrongult, aprikos och orange är färgskalan som ger hopp om en stundande sommar.
Annons
För kvinnor av kvinnor – vårens plagg skapade av kvinnorBrand logo
För kvinnor av kvinnor – vårens plagg skapade av kvinnor

Dröm dig bort till Amalfikusten med hjälp av de varma solnedgångsnyanser som är vårens hetaste färgskala denna säsong. Trenden plockas upp av många varumärken och ses såväl på catwalken som hos kedjorna.

Orange klänning.
Danska märket Baum und Pferdgarten har injicerat sin vårkollektion med en vibrerande orange nyans. Till höger är en klänning i ekologisk bomull, XS–XL, 2 995 kr, från Rodebjer.

Internationella varumärken som Zimmermann, Calvin Klein och Harris Wharf London visar alla vackra plagg i solgula och aprikosa toner och dessa nyanser återfinns också i flera skandinaviska designers kollektioner. Bland annat har Carin Wester, Stine Goya och Rodebjer flera olika plagg och solnedgångsnyanser denna säsong.

Annons
Skjorta och matchande byxa.
Skjorta och shorts i bomull/acetat, XS–XL 1 199 kr/st, Samsøe Samsøe.

Tips på hur du kan matcha de trendiga färgerna

Extra trendigt är att matcha de härliga solnedgångsnyanserna med mjuka, ljusa toner. Satsa på en ­böljande kaftan i solnedgångsfärg och matcha med ett par ljusa luftiga byxor = ett säkert stylingkort i sommar.

Sjal och skor från &Other Stories.
Sjal i återvunnen polyester, 350 kr, &Other Stories. Skor i polyester, stl 36–41, 890 kr, &Other Stories.

Vill du inte ta ut svängarna allt för mycket, passar en väska eller en sjal i liknande nyanser för att göra din look extra sommartfräsh.

Kjol, byxa och kavaj i gult och orange.
Kjol i polyester, XS–L, 2 050 kr, Marimekko. Kavaj i bomull, XXS–XL, 4 310 kr, Harris Wharf London. Byxor i acetat/viskos, XXS–XL, 3 100 kr, Joseph/Mytheresa.com.

Text: XXX

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons