Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Så mycket kostar alla de lyxigaste designerväskorna

17 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Drömmer du om att äga en riktigt lyxig märkesväska – eller kanske bara är nyfiken på vad kändisarnas favoritaccessoarer egentligen är värda?
Här är prislistan på de mest klassiska och de allra hetaste handväskorna!
Annons

Hèrmes Birkin

Den mest klassiska handväskan är också den allra dyraste – namngiven efter skådespelerskan Jane Birkin lanserades lyxväskan 1984.

Pris på väskan varierar beroende på vilken typ av skinn man vill ha, i vilken färg men också vilken storlek. Väskan finns inte till salu på Hèrmes hemsida, men vintage-varianter av väskan kostar mellan 95 000 och 250 000 kronor. Historiskt sätt har det dock sålts Birkin-väskor för miljontals kronor.

Mulberry Bayswater

Mulberrys paradväska Bayswater har länge varit en trogen kompanjon på kvinnors axlar världen över, och sägs bara bli snyggare när den slits med åren. Den rymliga läderväskan kostar mellan 11 000 och 12 000 kronor, beroende på om man vill ha den klassiska bruna eller svarta, eller en trendigare variant.

Annons

Celine Mini Luggage

Mini Luggage – som också kommer i mindre storleken Nano Luggage – från Celine har de senaste åren varit en av de mest kopierade märkesväskorna, som synts i billigare varianter i alla butikskedjor. Vill man ha den äkta varan får i kalvskinn får man dock vara beredd på att punga ut 24 000 kronor.

Louis Vuitton Neverfull

I början sv 2000-talet var Louis Vuitton-väskor täckta av det typiska LV-mönstret det allra trendigaste man kunde ha. I dag har hypen lagt sig, men märkets väskor har flyttat in på klassikerhyllan. Speciellt förknippar man Louis Vuitton med shoppingväskan Neverfull, som var en trogen kompanjon på många kändisaxlar under flera års tid. Är man sugen på en sån kostar det ungefär 15 000 svenska kronor.

Annons

Gucci Jackie

Uppkallad efter ikoniska första damen Jackie Onassis, som var gift med John F. Kennedy, har Guccis Jackie-väska blivit ett av märkets mest klassiska väskor. Väskan skapades ursprungligen 1961, men gjordes nyligen om och togs fram i nya moderna varianter.

Beroende på storlek och om den är i gjord i tyg eller skinn, så kostar den mellan 14 600 och 28 000 kronor.

Chanel Classic Handbag 11.12

Chanels Classic Handbag är som namnet ger sken av en riktig klassiker. Den quiltade väskan med kedjeaxelband skapades av chefsdesignern Karl Lagerfeld när han kom till märket 1983. Det var då en ny version av den ikoniska 2.55-väskan som Coco Chanel själv designade på 50-talet.

Annons

En Chanel Classic Handbag 11.12 kostar 67 000 svenska kronor, om man vill slå till på en.

Saint Laurent Envelope Bag

Saint Laurents Envelope Bag kan ses som besläktad med Chanel Classic Handbag. Med en lång axelkedja och en väska i svart quiltat läder påminner de två väskorna helt klart om varandra, och har båda blivit trogna följeslagare hos kändisar och influencers. Saint Laurents väska är dock bra mycket billigare än den från Chanel, och kostar ”bara” drygt 15 000 kronor.

Annons

Bottega Veneta Chain Casette

Chain Casette-väskan från Bottega Veneta har ännu inte förtjänat klassikerstatus som många andra väskor på den här listan, men är i stället den överlägset mest trendiga. Axelväskan har en tjock kedja som axelrem och väskans läder är vävt om vartannat i ett rutigt mönster. Den kommer i en rad olika färger – från vitt och svart till blått, oranget och ”grötfärgad” – och har synts på personer som Bianca Ingrosso. Vill man ha en egen får man betala närmare 32 000 kronor.

Annons