Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så stylar du ihop en perfekt mönstermix

10 dec, 2019 
AvJenny Fredriksson
Djurmönster, blommor och glittrande ränder sätter sitter som en smäck i årets trendbild. Men det är inte alltid det lättaste att matcha mönster med varandra. Femina guidar dej till fyra enkla sätt att styla mönster.
Annons

Olika typer av mönster som riviga leopardprint, söta blommor och grafiska ränder regerar verkligen i modehusens kollektioner och i affärernas utbud. Det är ett härligt och enkelt sätt att injicera energi i sin garderob med hjälp av härliga mönster. Men ibland är det lite trixigt att få ihop en stilsäker mönstrad look som inte blir för spexig och skrikig.

Här reder Femina ut begereppen och levererar fyra, enkla klockrena tips att få ihop fin mönsterlook!

1.Mönsterkrock, hur gör man?

Det finns olika sätt att tänka när man ska mixa mönster. En regel man kan använda sig av när man sätter ihop en look med mycket mönster är att jobba med färg och kontraster som bryter av. Välj färger och mönster, tänk nästan så det skär sig som rött och rosa eller material som verkligen är olika som glitter och ylle. Då får man verkligen en dynamisk look. Våga testa! Den andra varianten är matcha järnet, tänk ton i ton som olika nyanser av din favoritfärg. Det är bra och enkel stilregel ifall du känner dig lite osäker på mönster.

femina mode nr 13 2019 foto helene linsjo Glittrig topp från DAY och leoprintkofta från Alix the label

Glittrande topp i polyester/lurex, stl 34–44, 1 300 kr, Day Birger et Mikkelsen. Långkofta i polyamid/ull, XS–L, 2 149 kr, Alix the Label. Veckad kjol i polyamid, stl 34–44, 399 kr, KappAhl. Silverörhängen med sten, 3 700 kr, Emma Israelsson. Silverhalsband med berlock, 1 800 kr, Saga Melina. Silverringar, från 1 099 kr/st, Saga Melina. Strumpor, Lindex. Stövletter i skinn, 2 499 kr, Billi Bi.

Annons

2. Jeans är alltid rätt

Vi älskar denim i alla former och inget är mer lättmatchat än jeans till din mönstrade favoritblus. En jeansjacka är också så fint till en mönstrad klänning. Alla mönster funkar finemang till denim som leopard, ränder och blommor. Det är inte bara jeans som gäller, utan tänk på alla plagg i denim som skjortor, jackor och shorts. Jeans som sitter bra är alltid en utmaning och då är en jeansjacka är ett perfekt alternativ att matcha till alla mönstrade plagg.

femina mode nr 13 2019 foto helene linsjo Blommig blus Notes du nord och jeans från Dagmar

Blommig knytblus i polyester, stl 34–42, 1 949 kr, Notes du Nord. Vida jeans i ekologisk bomull, stl 34–42, 1 695 kr, House of Dagmar. Örhängen i guldpläterat silver, 2 200 kr, Gas Bijoux. Handgjort bälte, 750 kr, Guanabana/Ballroom Blitzz. Brett guldfärgat armband, 2 600 kr, Gas Bijoux.

Annons

3. Det perfekta plagget: klänningen

Det enklaste sättet att bära mönster är att satsa på en fin kvinnlig klänning. Inget plagg är så lättburet och lättstylat. Vintertid,matcha med en skräddad kavaj och stövlar och när våren närmar sig byt till sandaler och en luftig jeansjacka.

femina mode nr 13 2019 foto helene linsjo monstermix Blommig klänning från Dagmar

Vadlång klänning i miljöcertifierad viskos, stl 34–42, 2 995 kr, House of Dagmar. Pärlörhängen, 499 kr, Pipols Bazaar. Elastiskt bälte, 999 kr, Notes du Nord.

4. Investera i mönsterklassikern: leopard

Leopardmönster trenden tuffar på som ingenting har hänt. Leoprintet har varit superhett i många säsonger och är inte på väg att mattas av. Mönstret tar sig nya uttryck som det nya fräscha minileopardmönster eller jumbostora leopardmönstret. Leopard är verkligen en mönster klassiker att räkna med. En detalj räcker som en fin scarf eller väska ifall man inte vill rocka en komplett leorpardlook.

femina mode nr 13 2019 foto helene linsjo lepardmönstrad blus från Notes du Nord

Leopardmönstrad blus i siden, stl 34–42, 2 599 kr, Notes du Nord. Kjol i viskos/polyamid/elastan, stl 34–42, 1 395 kr, House of Dagmar. Stora metallörhängen, 500 kr, Day Birger et Mikkelsen. Handgjort bälte, 750 kr, Guanabana/Ballroom Blitzz. Guldfärgad ring med sten, 349 kr, Ioaku.

FOTO HELÉNE LINSJÖ

HÅR & MAKEUP LINE AHNSTRØM

MODELL ZAINAB/SWEDEN MODELS

TELEFONLISTA PÅ SIDAN 135

Vi fotograferade på Ballroom Blitz.

Läs mer:

Annons