Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Sarah Jessica Parker älskar svenska klassikern – så stylar hon träskon

24 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografJ Mayer/Shutterstock
Sarah Jessica Parker är, precis som hennes välkända karaktär Carrie Bradshaw, en skoälskare av rang.
Just nu älskar hon den svenska träskon – inspireras av hennes styling här!
Annons
5 gånger skådespelare klätt sig exakt som sina tv-karaktärerBrand logo
5 gånger skådespelare klätt sig exakt som sina tv-karaktärer

Hennes Sex and the City-karaktär Carrie Bradshaw hade en långvarig förälskelse med Manolo Blahnik-klackskorna när den älskade (och i bland kontroversielle) serien sändes på tv.

I dag är skådespelaren Sarah Jessica Parker aktuell med uppföljaren And Just Like That..., vars andra säsong håller på att spelas in nu.

Just nu ser det ut som att seriens huvudperson, den modeälskande Carrie, har en ny skoromans med en svensk klassiker – träskon!

Varför har träskon blivit så populär?

Förra året kunde vi se varianter av den svenska originalträskon hos några av världens mest åtråvärda modehus, som lät modellerna gå ner för catwalken i träskor, eller ”clogs” som de heter på engelska.

Annons

Snart kopierade budgetkedjorna trenden och träskon var överallt. Den spås bli populär även i år, under vår- och sommarsäsongen. Hurra!

Men hur fick träskon ett sådant uppsving egentligen? När vi svenskar tänker på tofflan med tjock träklack ser vi oftast en kanske mest en övergiven sko från 70-talet som överlvet i sommarstugan framför oss.

För drygt 15 år sedan började hållbarhet efterfrågas på allvar hos konsumenter vilket gjorde att modehusen tvingades tänka till kring produktion och material. Träskon, som produceras i naturmaterial och naturfärger förkroppsligar den trenden helt sonika.

Så stylar Sarah Jessica Parker svenska träskon

Svenska träskoföretaget Swedish Hasbeens, grundades av Emy Blixt år 2006, och specialiserar sig på just träskor, både klassiska och i ny design. I en intervju med Damernas värld berättar Emy att hon vill ”slå hål på myten om träskon som en tråkig, praktisk lågprissko”.

Annons

Under åren har Sarah Jessica Parker blivit en av det svenska skoföretagets mest trogna kunder. Något som Emy berättar började med att skådespelarens stylist tog kontakt med företaget inför inspelningen av And Just Like That..., första säsongen.

Inspireras av hur Sarah Jessica Parker stylar olika varianter av svenska träskon här:

Annons
Annons

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons