5 gånger skådespelare klätt sig exakt som sina tv-karaktärer
1:17

Efter reklamen: 5 gånger skådespelare klätt sig exakt som sina tv-karaktärer

(1:17)

Slå på ljud

Hennes Sex and the City-karaktär Carrie Bradshaw hade en långvarig förälskelse med Manolo Blahnik-klackskorna när den älskade (och i bland kontroversielle) serien sändes på tv.

I dag är skådespelaren Sarah Jessica Parker aktuell med uppföljaren And Just Like That..., vars andra säsong håller på att spelas in nu.

Just nu ser det ut som att seriens huvudperson, den modeälskande Carrie, har en ny skoromans med en svensk klassiker – träskon!

Nya stylingknepet bland Hollywood-stjärnorna: "Den mest oväntade detaljen"

Varför har träskon blivit så populär?

Förra året kunde vi se varianter av den svenska originalträskon hos några av världens mest åtråvärda modehus, som lät modellerna gå ner för catwalken i träskor, eller ”clogs” som de heter på engelska.

Snart kopierade budgetkedjorna trenden och träskon var överallt. Den spås bli populär även i år, under vår- och sommarsäsongen. Hurra!

Men hur fick träskon ett sådant uppsving egentligen? När vi svenskar tänker på tofflan med tjock träklack ser vi oftast en kanske mest en övergiven sko från 70-talet som överlvet i sommarstugan framför oss.

För drygt 15 år sedan började hållbarhet efterfrågas på allvar hos konsumenter vilket gjorde att modehusen tvingades tänka till kring produktion och material. Träskon, som produceras i naturmaterial och naturfärger förkroppsligar den trenden helt sonika.

Jenny Strömstedts stilresa genom åren – 22 bilder du förmodligen inte sett förut

Så stylar Sarah Jessica Parker svenska träskon

Svenska träskoföretaget Swedish Hasbeens, grundades av Emy Blixt år 2006, och specialiserar sig på just träskor, både klassiska och i ny design. I en intervju med Damernas värld berättar Emy att hon vill ”slå hål på myten om träskon som en tråkig, praktisk lågprissko”.

Under åren har Sarah Jessica Parker blivit en av det svenska skoföretagets mest trogna kunder. Något som Emy berättar började med att skådespelarens stylist tog kontakt med företaget inför inspelningen av And Just Like That..., första säsongen.

Inspireras av hur Sarah Jessica Parker stylar olika varianter av svenska träskon här:

Jose Perez/Bauergriffin.com / MEGA
Jose Perez/Bauergriffin.com / MEGA
Jose Perez/Bauer-Griffin/Shutterstock
TheImageDirect.com/TT
Mest läst